Patru dintre ţiganii din Strehaia, membri ai mafiei evazioniştilor, au plecat liniştiţi de sub nasul judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fănel Jianu, unul dintre cei patru învinuiţi care au fugit, s-a predat
Fănel Jianu, unul dintre cei patru învinuiţi care au fugit, s-a predat

 Ei au profitat că le-a expirat ordonaţa de reţinere şi de faptul că judecătorul trebuia să delibereze şi au ieşit ca nişte oameni liberi şi cinstiţi pe poarta Tribunalului Mehedinţi

UPDATE ora 14.41

Nu este vina nimănui, era dreptul lor legal să nu asiste la pronunţarea judecătorului. Pe surse, am aflat că judecătorul, Daniela Nicolae, le-a cerut învinuiţilor să nu plece, dar aceştia nu au ţinut cont de recomandarea făcută. Poliţiştii au fost la un pas de bătaie cu avocaţii ca să împiedice plecarea celor patru rromi. 

„ Era dreptul lor legal, ei nu au fugit, a expirat ordonanţa. Noi am vorbit cu rudele lui Ilie şi Florin Mihai, să le spună, să vină să se supună mandatului de reţinere. Vom face recurs la Curtea de Apel Craiova”, a declarat Marian Valon, avocatul celor patru învinuiţi.

 Vina pentru breşa de timp, care le-a oferit posibilitatea celor patru să plece liniştiţi acasă, nu este asumată de nimeni.  Dosarul mafiei evazioniştilor a ajuns pe la prânz la tribunal, iar la 14.30 s-a intrat în sala.

Cosmin Sima, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinţi a declarat că judecătorul cazului a fost prevăzător şi a emis chiar şi un mandat de aducere pentru audieri, după ce a expirat ordonaţa de reţinere pentru 24 de ore,  altfel cei patru învinuiţi puteau să plece acasă de la ora 16.00.

„ Nu este vina nimănui, judecătorul a fost prevăzător şi a  emis mandat de aducerela audieri. Dacă erau reţinuţi după audieri însemna că îi priva de libertate”, a spus purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinţi, Cosmin Sima.

 Cazul a fost mutat la Curtea de Apel Craiova, unde se va judeca recursul iniţiat de procurorii DIICOT Mehedinţi. „ Am făcut recurs, personal îmi susţin cauza la Craiova, o să vedeţi ce înseamnă să fii un om cinstit la Craiova”, a declarat Constantin Şopalcă, procuror DIICOT Mehedinţi.

Patru ţigani din Strehia implicaţi în cel mai mare caz de evaziune fiscală, un prejudiciu de 20 de milioane de euro, au urcat în maşinile rudelor, care aşteptau la ieşirea din Tribunalul Mehedinţi şi s-au făcut nevăzuţi.

Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Mehedinţi s-au uitat cum evazionţii le scapă din cauza faptului că le expirase ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore.

Profitând de acest lucru şi până a deliberat judecătorul, patru dintre învinuiţii din Strehaia, nu au mai aşteptat decizia judecătorului. Florin Mihai, unul dintre cei care dădea facturi false, Ilie Mihai, care avea înregistrat pe numele său toate maşinile grupării, Fănel Jianu,  care a scos din conturile firmelor fantomă nouă milioane euro şi Petre Mândroiu, care mergea prin ţară şi completa facturile sunt cei care au ieşit fără nicio grabă pe poarta tribunalului.

Ei au primit după o oră mandat de reţinere pentru 28 de zile. „Nu au putut să-i reţină pentru că le expirase ordonanţa. Ştiu că Fănel Jianu s-a predat şi că Petre Mândroiu a fost găsit de poliţiştii la Strehaia”, a spus Petri Althamer, şeful SCCO Mehedinţi. Florin şi Ilie Mihai sunt căutaţi de poliţişti.

Capii reţelei nicI măcar nu au fost găsiţi la domiciliu ,dumincă dimineaţa ,când au avut loc percheziţiile. În Strehaia, potrivit unor surse, se ştia de aceste verificări cu trei zile înainte de acţiune.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite