Oamenii de la sate s-au speriat de noile impozite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fermierii vor să renunţe la aninale FOTO Corina Macavei
Fermierii vor să renunţe la aninale FOTO Corina Macavei

Noile impozite pe veniturile agricole îi sperie pe agricultorii din Mehedinţi. Ţăranii le consideră biruri care vor însemna o povară în plus pe traiul lor de zi cu zi.

Oamenii spun că se gândesc chiar să renunţe la animale, pe care le cresc să-şi câştige existenţa, ca să scape de taxele impuse de stat. “Renunţăm la animale,  păi dacă ne pun impozite noi, o să fie foarte greu cu impozitul ăsta”, spune o femeie.

În situaţia acestei femei se află mii de ţărani din Mehedinţi. Între ei şi doamna Stroescu, cea care are în gospodărie patru vaci, zece oi şi şapte porci. În toate cazurile femeia depăşeşte pragul de impozitare pentru ferme de subzistenţă şi va trebui să plătească impozit în plus la stat. Aşa că nu vede deloc cu ochi buni noile taxe.

„Nu am o părere bună despre acest impozit. Noi  ţinem aceste animale pentru traiul nostru de zi cu zi, nu facem bani de pe urma lor. Nu este corect să plătesc impozit”, spune femeia.
                 
Micii fermieri spun că aceste taxe le vor fi o povară. Reprezentanţii asociaţiilor agricole cred că guvernanţii au mai găsit o cale să reţină din subvenţiile şi aşa mici date ţăranilor.

Impozitul a fost introdus începând cu 1 februarie. Oamenii cred că aceste taxe vor avea afecte şi asupra preţurilor cărnii, ouălor sau a produselor agricole.
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite