Mamă şi fiu, cercetaţi pentru trafic de droguri. „Inconştienţă greu de descris“

0
0
Sursa arhiv
Sursa arhiv

Poliţiştii au descoperit în gospodăria unei familii dintr-o comună mehedinţeană o adevărată afacere cu canabis. Mama şi fiul aveau plante cultivate, dar şi tehnică necesară producerii de droguri.

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins, săptămâna trecută, contestaţia formulată de un bărbat de 29 de ani, arestat preventiv pentru trafic de droguri. Mama inculpatului, o femeie de 63 de ani, a fost plasată sub control judiciar de procurorii DIICOT. Aceştia din urmă susţin că, începând cu toamna anului 2021, inculpatul a înfiinţat o cultură de canabis pe raza unei comune din judeţul Mehedinţi.

Potrivit anchetatorilor, suspectul a cumpărat seminţe de canabis de pe internet şi a înfiinţat o cultură, în gospodăria familiei sale.

„Din cercetări a reieşit că, din toamna anului 2021, un bărbat de 29 de ani ar fi comandat, de pe site-uri de profil, seminţe de canabis, în scopul înfiinţării unei culturi de canabis şi ar fi avut preocupări în ceea ce priveşte traficul de droguri de risc”, au explicat oamenii legii.

Pe data de 10 martie, ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au făcut trei percheziţii domiciliare. Au fost ridicate 600 grame de fragmente vegetale, opt plante de canabis şi un cântar electronic. De asemenea, au fost ridicate dar şi instalaţiile folosite pentru întreţinerea plantelor. Potrivit anchetatorilor, au fost ridicate trei corturi, un filtru de aer, lămpi de iluminat, tubulatură de aerisire, un dispozitiv pentru măsurarea temperaturii şi a umidităţii şi trei transformatoare.

După percheziţii, bărbatul şi mama acestuia, o femeie, de 63 de ani, au fost duşi în faţa procurorilor DIICOT din Mehedinţi. Bărbatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, iar mama sa a fost plasată sub control judiciar. Ulterior, bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile. 

"Inconştienţă greu de descris. Mamă şi fiu să pună la cale o astfel de afacere, mai rar vedem", au declarat surse din anchetă.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Georg Herbstritt, istoric: „Până la construirea Zidului Berlinului, emigranţii din ţările socialiste erau văzuţi ca o ameninţare“

Lui Putin îi pasă doar de un singur lucru şi aceia nu sunt oligarhii. Cine îl poate opri pe liderul de la Kremlin?

Turnu-Severin


Ultimele știri
Cele mai citite