Magistraţii Tribunalului Judeţean Mehedinţi au trimis după gratii un severinean care se ocupa cu contrabanda de ţigări din Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto IPJ Mehedinţi
foto IPJ Mehedinţi

Un bărbat din Drobeta Turnu Severin a fost arestat preventiv pentru 20 de zile pentru contrabandă cu ţigări şi evaziune fiscală, iar fiul său nu are voie să părăsească ţara timp de 29 de zile.   

În foarte puţine cazuri, magistraţii dispun arestarea preventivă a contrabandiştilor, de regulă aceştia scapă uşor cu plata unor amenzi şi confiscarea mărfii. De această dată, se pare că procurorii au avut suficiente probe pentru ca judecătorii să elibere un mandat de arestare preventivă în cazul unuia din cei doi bărbaţi acuzaţi de contrabandă.

Magistraţii Tribunalului Judeţean Mehedinţi au admis propunerea formulată de procurori şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile în cazul lui Smeu Alexandru Samir, de 44 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, respectiv au dispus măsura preventivă de a nu părăsi ţara pe o durată de 29 de zile în cazul lui Smeu Alexandru Fabian, de 19 ani, din aceeaşi localitate.

În data de 25 iulie, poliţiştii au efectuat două percheziții la domiciliul lui Smeu Alexandru, ocazie cu care a fost găsită și ridicată pentru continuarea cercetărilor cantitatea de 21.200 țigarete şi 12 litri alcool, de proveniență Serbia, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmării penale, procurorii au stabilit că cei doi severineni se deplasau aproape zilnic în Serbia, de unde achiziţionau cantităţi mari de ţigări şi alcool pe care le introduceau în România, prin Vama Porţile de Fier I, prin sustragerea de la controlul vamal, ţigările fiind ascunse în anvelope sau alte locuri din autoturism, producând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 30.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt, cei doi bărbaţi fiind acuzaţi de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, colectare, deţinere şi desfacere a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă, deţinere în afara antrepozitului fiscal de mărfuri accizabile nemarcate sau marcate corespunzător peste limita dispusă de lege.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite