Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îl declară incompatibil pe Adrian Duicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Duicu
Adrian Duicu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a declarat incompatibil pe Adrian Duicu, acesta urmând să piardă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi. Duicu este de altfel  suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi  încă de anul trecut, când a fost trimis în judecată pentru corupţie.

În 9 mai 2012, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că baronul PSD de Mehedinţi, la acea vreme consilier judeţean, se află în conflict de interese în materie administrativă. Mai exact, din calitatea de consilier judeţean, Duicu a participat la deliberarea şi adoptarea unor hotărări ale CJ Mehedinţi prin care s-a aprobat închirierea unui teren, în suprafaţă de 250 mp, situat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, către S.C. ROMRAD-R.M.N. S.R.L., respectiv vânzarea a două corpuri de proprietate din Municipiul Drobeta Turnu Severin către S.C. ROMRAD-R.M.N. S.R.L, societate în care Duicu deţine calitatea de asociat.

La scurt timp, ca urmare a decizie ANI, prefectul de atunci, Ion Mîţu, a decis încetarea mandatului de consilier judeţean al liderului PSD. Era pentru a treia oară când Duicu era demis.

De atunci a început un proces în instanţă, Adrian Duicu fiind cel care a încercat să obţină o decizie favorabilă lui. În schimbul promisiunilor pe care i le-a făcut fostului şef al Poliţiei din Mehedinţi, Duicu i-a cerut lui Ştefan Ponea să intervină pe lângă magistratul care judeca procesul preşedintelui CJ Mehedinţi cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi să îl determine să dea o soluţie favorabilă pentru el. A încercat chiar să strămute procesul în speranţa că va avea câştig.

În urma deciziei definitive de incompatibilitate pe care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat-o marţi, Adrian Duicu îşi ia adio de la funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi, ceea ce înseamnă că vor fi organizate alegeri anticipate pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Preşedintele suspendat  al  Consiliului Judeţean Mehedinţi a fost trimis în judecată, în iulie 2014, de către DNA într-un megadosar de corupţie. Adrian Duicu se află la ora actaulă, în arest la domiciliu.


 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite