Liderii PDL Mehedinţi cred că procentul de peste 70 la sută scos în judeţ la refendum este rezultatul fraudelor masive şi a turismului electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Mehedinţi s-a clasat pe locul II pe ţară, după Olt în ceea ce priveşte prezenţa alegătorilor la referendum cu un procent de 70,46%, anunţat de BEC la închiderea urnelor.

În opinia liderilor locali USL, mehedinţenii s-au prezentat în număr foarte mare întrucât şi-au dorit foarte mult o schimbare.

„Într-adevăr a fost o prezenţă foarte mare. Cu siguranţă pentru faptul că au conştientizat că era nevoie de o schimbare şi că este mai bine ca Traian Băsescu să fie demis. Aceasta este singura explicaţie logică. Am avut o prezenţă mare şi pe Severin, de peste 51 la sută, mai mare faţă de cea de la locale. Cu siguranţă în Mehedinţi oamenii au fost mai determinaţi de a ieşi la vot şi au conştientizat că nu acesta este drumul cel bun cu Traian Băsescu în fruntea ţării", a spus Daniel Cârjan, preşedintele organizaţiei municipale PNL Drobeta Turnu Severin.

În opinia vicepreşedintelui PSD Mehedinţi, Marius Screciu, locuitorii judeţului Mehedinţi au vrut să scape de un „preşedinte conflictual", iar procentul de peste 50 la sută în municipiul Drobeta Turnu Severin a fost peste aşteptări având în vedere că în această perioadă multe persoane sunt plecate în concediu de odihnă: „Oamenii au venit în număr foarte mare pentru că au fost conştienţi că numai aşa pot scăpa de un preşedinte conflictual, un preşedinte care nu a demonstrat nimic în cei 8 ani de mandat. Procentul de 51,22 pe municipiul Drobeta Turnu Severin este mare pentru un oraş cu 95.000 de alegători având în vedere că marea majoritate a cetăţenilor oraşului sunt plecaţi în concedii, în vacanţe faţă de cei din mediul rural care sunt mult mai legaţi de pământ, de treburile din gospodărie".

Liderii PDL Mehedinţi consideră că procentul de peste 70 la sută nu este unul real, ci el este rezultatul „fraudelor masive şi a abuzurilor" comise de contracandidaţii de la USL. „S-a ajuns la acest procent aplicând un sistem pe care îl cunosc foarte bine, acela de a căra lumea la vot şi de a cumpăra voturi. După cum vedeţi, cum este posibil să fie un procent mai mare decât la alegerile locale când interesele sunt mult mai mari. În ziua votului au fost foarte multe incidente mergând până la ameninţarea preşedinţilor secţiilor de votare.  Toate aceste abuzuri ne duc la concluzia că a fost vorba de o fraudă masivă. Ştiam că se va întâmpla acest lucru şi tocmai din acest motiv am ales să nu ne prezentăm la vot, la acest simulacru de referendum", ne-a declarat Marius Bălu, prim-vicepreşedintele PDL Mehedinţi. 

Un alt lider PDL Mehedinţi, vicepreşedintele Andi Nodiţ, spune că prezenţa mehedinţenilor la urne este sub media naţională, având în vedere că 20 la sută din totatul celor care au votat se regăsesc pe listele suplimentare.

„Procentul foarte mare de participare în judeţul Mehedinţi la referendum este matematic justificabil în felul următor: În fapt, prezenţa mehedinţenilor la urne se încadrează sau este chiar sub media naţională pentru că pe listele suplimentare din toate secţiile de votare din judeţul Mehedinţi au votat nu mai puţin de 22536 de persoane, ceea ce înseamnă aproape 20 la sută din totalul celor care au votat aici. Deci, iată că mehedinţenii au participat la referendum aduşi de Partidul Social Democrat într-un procent mult mai mic decât în alte părţi. Însă PSD, prin fraude şi prin turism electoral, a reuşit să obţină din păcate un scor mai mare decât reprezintă adevărata voinţă a electoratului din judeţul Mehedinţi", a declarat vicepreşedintele PDL Mehedinţi, Andi Nodiţ.

DESFĂŞURARE REFERENDUM 2012

Ultimele ştiri de la procesul de votare - puteţi afla în timp real toate aceste informaţii, pentru fiecare judeţ şi oraş, dacă accesaţi paginile locale din adevarul.ro sau harta interactivă de mai jos.

REZULTATE REFERENDUM 2012

La ora 23.00 adevarul.ro îţi prezintă rezultatele exit poll-urilor privind scrutinul de demitere al lui Traian Băsescu.

Poţi afla foarte rapid şi uşor rezultatele referendumului 2012 în fiecare oraş. Accesează harta interactivă de mai jos şi apoi caută oraşul tău sau oraşul de reşedinţă al judeţului tău. Intră în pagina municipiului şi vei afla toate detaliile despre referendum, ziua votului şi rezultate referendum 2012. Mai poţi căuta numele judeţului tău în lista de mai jos.

Rezultate Referendum 2012 Alba Iulia şi judeţul Alba: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Arad: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Piteşti şi judeţul Argeş: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Bacău: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Oradea şi judeţul Bihor: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Bistriţa şi judeţul Bistriţa-Năsăud: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Botoşani: detalii AICI

Rezultate Referendum  2012 Braşov: detalii AICI

Rezultate Referendum  2012 Brăila: detalii AICI

Rezultate Referendum  2012 BUCUREŞTI şi Ilfov: detalii AICI

Rezultate Referendum  2012 Buzău: detalii AICI

Rezultate Referendum  2012 Reşiţa, Caransebeş şi judeţul Caraş-Severin: detalii AICI

Rezultate Referendum  2012 Călăraşi: detalii AICI

Rezultate Referendum  2012 Cluj-Napoca şi judeţul Cluj: detalii AICI

Rezultate Referendum  2012 Constanţa: detalii AICI

Rezultate Referendum  2012 Craiova şi judeţul Dolj: detalii AICI

Rezultate Referendum  2012 Galaţi: detalii AICI

Rezultate Referendum  2012 Giurgiu: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Târgu-Jiu şi judeţul Gorj: detalii AICI

Rezultate Referendum  2012 Deva şi Hunedoara: detalii AICI

Rezultate Referendum  2012 Iaşi: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Piatra Neamţ şi judeţul Neamţ: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Slatina şi judeţul Olt: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Baia Mare şi judeţul Maramureş: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Mehedinţi şi Drobeta Turnu Severin: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Târgu-Mureş şi judeţul Mureş: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Ploiesti şi judeţul Prahova: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Zalău şi judeţul Sălaj: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Satu Mare: detalii AICI!

Rezultate Referendum 2012 Sibiu: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Suceava: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Slobozia şi judeţul Ialomiţa: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Alexandria şi judeţul Teleorman: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Timişoara, Lugoj şi judeţul Timiş: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Tulcea: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Târgovişte şi judeţul Dâmboviţa: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Vaslui: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Râmnicu Vâlcea şi judeţul Vâlcea: detalii AICI

Rezultate Referendum 2012 Focşani şi judeţul Vrancea: detalii AICI

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite