Jandarmii din Mehedinți fac cursuri speciale pentru acordarea primului-ajutor. Deseori, ei ajung primii la evenimentele dramatice

0
Publicat:

Sesiune de instruire în domeniul acordării primului ajutor pentru jandarmii mehedinţeni. De multe ori ajung primii la faţa locului în cazul producerii unor accidente, iar acordarea primului ajutor în situaţii critice este deosebit de importantă.

instruire prim ajutor politisti FOTO ISU Calarasi jpg

În perioada 20-21 februarie 2023, jandarmii din structurile de ordine publică au posibilitatea să înveţe de la personalul specializat cum să acorde primul ajutor de bază.

În cadrul acestui modul, care cuprinde 16 ore de curs, coordonatorii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta" al judeţului Mehedinţi le predau jandarmilor noţiuni de bază cu privire la intervenţiile în situaţiile în care viaţa cetăţenilor este pusă în pericol: accidente rutiere, stări de inconştienţă, hipotermie, stop cardio-respirator, înec sau diverse traume.

Principalul obiectiv al sesiunilor de instruire este acela de a dobândi deprinderile minime necesare pentru aplicarea diferitelor tehnici şi manevre de acordare a primului ajutor, fără echipamente medicale.

Aceste activităţi fac parte din Planul de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne pentru acordarea primului ajutor.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite