Incendiu la un apartament din Orşova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit
Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit

Un incendiu a izbucnit joi într-un apartament din municipiul Orşova din cauza unui scurtcircuit electric produs la echipamentul de iluminat.

Două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Orşova au intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, în municipiul Orşova, pe str. Primăverii nr. 3, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta în balconul unui apartament situat la etajul II. Pompierii au stins incendiul care a cuprins instalaţia electrică, tâmplăria din lemn, materiale combustibile, scaune şi îmbrăcăminte. Din cauza fumului, a fost deteriorată zugrăveala din sufragerie, hol, balcon şi dormitor.

Din  fericire, nicio persoană nu a avut de suferit. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost scurtcircuitul electric produs la echipamentul de iluminat care era neizolat şi amplasat necorespunzător.
 

Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente negative, pompierii recomandă să nu se utilizeze aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele şi dispozitivele de protecţie cu defecţiuni şi improvizaţii.

„Majoritatea incendiilor izbucnesc atunci când te aştepţi mai puţin sau noaptea. Acestea se extind foarte repede, distrugând locuinţa, rănind sau chiar provocând decesul persoanelor aflate în interior. Cu toate acestea, duşmanul numărul unu într-un apartament nu este focul, ci fumul. Dacă în timpul somnului izbucneşte un incendiu, se poate muri prin intoxicare cu fum, înainte ca flăcările să ajungă la persoanele aflate în locuinţă”, precizează Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.

Pompierii recomandă dotarea locuinţei cu cel puţin un detector autonom de incendiu, care să fie amplasat acolo unde este cea mai mare probabilitate de producere a unui incendiu (în holuri, sufragerii, dormitoare).

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite