Încă două cadavre au fost găsite în Dunăre din grupul migranţilor sirieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cadavre

Alte două cadavre, cel mai probabil al unor cetăţeni sirieni, au fost recuperate din Dunăre luni dimineaţă în dreptul localităţii Crivina.

Detaşamentul de Pompieri Drobeta a intervenit luni dimineaţă, în zona localităţii Crivina, pentru a scoate din Dunăre două persoane înecate.  Cel mai probabil este vorba de doi cetăţeni sirieni care fac parte din grupul celor 18 persoane, care s-au scufundat, cu barca, în Dunăre, încercând să treacă ilegal Dunărea în România dinspre Serbia.

Detaşamentul de Pompieri Drobeta a intervenit sâmbătă seară, în zona localităţii Hinova, pentru a scoate din Dunăre o persoană înecată.  Este vorba de un cetăţean sirian, de 31 de ani. Duminică dimineaţă, apele Dunării au scos la suprafaţă în dreptul localităţii Ostrovul Corbului cadavrul unui cetăţean sârb (42 de ani), care era una din cele două călăuze a migranţilor.

Cealaltă călăuză este cercetată de autorităţile din România pentru trafic de migranţi.
O barcă în care se aflau 18 cetăţeni străini s-a răsturnat, joi seara (16 aprilie a.c.), pe Dunăre.

Barca în care se aflau cei 18 oameni, 16 migranţi şi două călăuze sârbe, a plecat din Serbia, însă la scurt timp în ambarcaţiune a început să intre apă. Speriaţi, migranţii s-ar fi ridicat în picioare, iar barca s-a răsturnat în apele sârbeşti.

Strigătele lor de ajutor au fost auzite de un echipaj al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi care se afla într-o misiune de patrulare pe Dunăre. Poliţiştii au chemat ajutoare, iar nouă oameni au fost salvaţi de la înec.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite