În două săptămâni va fi gata sensul giratoriu de la Şimian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aici se construieşte sensul giratoriu FOTO Alexandra Georgescu
Aici se construieşte sensul giratoriu FOTO Alexandra Georgescu

De o săptămână se lucrează la construcţia sensului giratoriu permanent de pe DN 6, intersecţie cu DN 56A, de la Şimian. Este o lucrare a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, în valoare de 1 milion de lei.

Prefectul Cristinel Pavel a solicitat constructorului urgentarea lucrărilor pentru că circulaţia rutieră în zonă este îngreunată.

”După cum se observă, în acest punct de intersecţie dintre două drumuri naţionale cu un trafic rutier foarte ridicat, se construieşte un sens giratoriu extrem de necesar pentru fluidizarea circulaţiei. Din cauza lucrărilor se formează cozi, conducătorii auto îşi pierd răbdarea. De aceea am solicitat constructorului urgentarea lucrărilor la acest sens giratoriu permanent, astfel încât traficul rutier în zonă să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi confort”, spune prefectul Cristinel Pavel.

La vizita pe teren a fost prezent şi directorul general al DRDP Craiova, Bogdan Bratu, precum şi primarul comunei Şimian, Constantin Truşcă.

”Lucrările au început acum o săptămână şi în maxim două săptămâni cu siguranţă le finalizăm. Am discutat acum cu constructorul să lucrăm şi seara până târziu şi în două săptămâni cu siguranţă terminăm aceste lucrări”, a precizat directorul general al DRDP Craiova.

Primarul comunei Şimian a făcut mai multe demersuri pentru construcţia acestui sens giratoriu pentru că în zonă aveau loc blocaje în trafic în mod frecvent, cu precădere pe DN 6, unde se înregistrau şi accidente soldate cu victime omeneşti.

”Chiar de la începutul mandatului meu de primar al comunei Şimian, am făcut demersuri pentru a se realiza acest sens giratoriu, dar am întâmpinat refuzuri din partea autorităţilor. Iată că după atâţia ani reuşim să realizăm acest sens giratoriu, care este foarte important pentru traficul rutier din această zonă. Cei care circulau înainte de construcţia acestui sens, fie el şi provizoriu, îşi amintesc de cozile la care erau nevoiţi să aştepte. Aş vrea să ne cerem scuze la cei pe care îi deranjăm, dar pe un drum naţional se lucrează mai greu”, spune primarul Constantin Truşcă.

Sensul giratoriu de la Şimian va fi iluminat prin intermediul unui stâlp şi printr-un dispozitiv de iluminare circulară cu lămpi de tip LED.


 

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite