În cazul de la Meriş, anchetatorii merg pe varianta unui dublu omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Fănică Cercel de la Tribunalul Judeţean Mehedinţi FOTO Corina Macavei
Procurorul Fănică Cercel de la Tribunalul Judeţean Mehedinţi FOTO Corina Macavei

Ancheta privind cele două cadavre carbonizate descoperite într-un autoturism făcut scrum la marginea localităţii mehedinţene Meriş este în plină desfăşurare. Criminaliştii adună probe, sunt audiate rudele celor două victime, iar autoturismul a fost adus la RAR Mehedinţi pentru a fi expertizat.

Plecând pe firul identificării proprietarului autoturismului, oamenii legii au stabilit aseară că cel mai probabil în autoturism se afla Ionuţ Ulăreanu de 28 de ani, din Filiaşi (Dolj), căsătorit, şi tatăl a unui copil. Cealaltă persoană descoperită în portabagajul maşinii este o tânără din localitatea Turceni (Gorj).

Cele două cadavre au fost aduse la morga spitalului judeţean Mehedinţi pentru efectuarea necropsiei în urma căreia anchetatorii aşteaptă mai multe răspunsuri. În primul rând medicul legist ar putea stabili dacă moartea a survenit înainte de producerea incendiului şi în acest caz ar fi vorba de un omor sau decesul a fost provocat în urma unui accident produs de un scurt-circuit la maşină.

Surse din rândul anchetatorilor ne-au dezvăluit însă faptul că cel mai probabil în acest caz este vorba de un dublu omor. Cele două persoane au fost ucise înainte de producerea incendiului şi foarte posibil criminalul a venit cu maşina în zonă pentru a scăpa de cadavre aruncându-le în lacurile din zonă. Planurile acestuia au fost date peste cap din cauză ca maşina a rămas împotmolită în nămol şi atunci criminalul a recurs la incendiere. Este cea mai plauzibilă variantă fiindcă este greu de crezut că cineva îşi propuse de la început să dea foc noaptea  la maşină într-un loc unde putea fi văzut de pescarii care îşi fac veacul în zonă.
Dat fiind faptul că Ionuţ Ulăreanu este suspect de trafic de droguri, anchetatorii iau în calcul şi o răfuială în lumea interlopă.

„Se fac verificări, se lucrează în echipă condusă de procuror şi colegii ofiţeri ai poliţiei judiciare şi luăm în calcul toate variantele pentru a fi pregătiţi indiferent care va fi natura morţii şi identitatea victimelor, pentru că altminteri s-ar pierde probe care dacă nu sunt administrate la timp ar afecta grav ancheta ulterioară”, a declarat procurorul Fănică Cercel de la Tribunalul Judeţean Mehedinţi.

Dat fiind gradul avansat de uzură al autoturismului făcut scrum în urma incendiului, pompierii nu s-au putut pronunţa asupra modalităţii în care acesta s-a produs. Doar o expertiză de specialitate poate stabili exact acest lucru.

„E greu de spus cum s-a produs, fiindcă incendiul a afectat total autoturismul. La fel sunt posibile ambele variante: fie accidental – un scurt-circuit cum se întâmplă de regulă, fie un act criminal. Repet, gradul mare de degradare în urma incendierii nu permite ca la o primă vedere să îţi faci o părere cât de cât pertinentă şi convingătoare”, mai spune procurorul.

Imaginea celor două cadavre descoperite în autoturism este a celei unei „fripturi uitată în cuptor” au spus anchetatorii. Concret s-au mai găsit coloana vertebrală şi parţial membrele.

Citiţi şi:
 

Poliţiştii trebuie să stabilească: crimă sau răfuială în lumea interlopă la Meriş

Criminaliştii au identificat una din persoanele carbonizate de la Meriş

O maşină arsă complet a fost descoperită în localitatea Meriş. În autoturism se afla şi o persoană carbonizată

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite