Iarna a făcut prima „victimă”. Nandi Covlea, primarul comunei Prunişor, judeţul Mehedinţi, a fost amendat pentru că nu a asigurat permanenţă la primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amenda primită de primarul comunei Prunişor  este în valoare de 4000 de lei şi a fost aplicată după ce în urma unui control s-a constatat că la primărie nu era nicio persoană care să asigure permanenţa pe timpul nopţii în zilele cu cod portocaliu de ninsori abundente

Ca la orice situaţie de urgenţă, la sediul primăriilor trebuie să existe un specialist în acest domeniu care să asigure permanenţa pe timpul nopţii, fie că este vorba de inundaţii  sau viscol.

Această măsură nu a fost respectată de Nandi Covlea, primarul comunei Prunişor, care în perioada codului potocaliu de viscol şi ninsori abundente, a închis primăria şi nu a lăsat niciun angajat să asigure acestă permanenţă. Lucru constatat de pompieri şi prefectul judeţului Mehedinţi.

„Prefectul, Ion Mîţu, şi reprezentanţii ISU au sunat la telefonul primăriei şi nu a răspuns nimeni, au verificat şi toate uşile erau închise. Reprezentanţii inspectoratului au întocmit un proces verbal cu o sancţiune de 4000 de lei”, a declarat Florin Albei, directorul Cancelariei Prefecturii Mehedinţi.

Pe perioada averizărilor de cod galben şi potocaliu pentru viscol, ninsori abundente sau ger, fiecare primărie  trebuie să aibă pături, ceai cald şi hrană, iar persoana care asigură permanenţa să aibă acces la telefon şi fax. 

„Nu este prima dată când la primărie se constată nereguli. Amenda este între 2000 şi 5000 de lei şi a fost sancţionat cu 4000 de lei”, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt la ISU Mehedinţi.

Primarul comunei Prnunişor a declarat pentru Adevărul că va contesta amenda aplicată de pompieri pentru că, în aceea perioadă, era în concediu şi că la sediul primăriei a fost asigurată permanenţa.

„Eu ştiu că permanenţa a fost asigurată. La ora 22.30, şeful de post a făcut un proces verbal conform căruia se constată că paznicul era la primărie, tot în aceeaşi perioadă s-a făcut şi verificarea prefectului cu zece minute înainte sau după.

Nu ştiam că este o amendă pe numele meu, eram în concediu. Ce să fac eu, dacă prefectul are o plăcere să mă amendeze ? Este judeţul lui, nu?”, a declarat primarul comunei Prunişor, care mai are de plătit alte 10 sancţiuni.




Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite