GALERIE FOTO Pompierii au stabilit: Focul a fost pus intenţionat în Domogled

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de cinci focare de incendiu s-au reaprins, joi seară, în Parcul Naţional Domogled- Valea Cernei. Din cauza terenului accidentat, operaţiunea de stingere a flăcărilor a fost întreruptă pe timp de noapte şi reluată vineri dimineaţă.

După mai bine de 12 ore, pompierii au reuşit cu greu să stingă focul care a mistuit aproape 8 hectare de vegetaţie uscată şi păşune într-o arie protejată.

Intervenţia acestora a limitat extinderea flăcărilor la una dintre cele mai preţioase păduri din România, cea de pin negru de Banat.

Zona foarte periculoasă cu versanţi muntoşi abrupţi a făcut imposibilă intervenţia pe timp de noapte, astfel că operaţiunile de stingere au fost reluate vineri dimineaţă.

“A trebuit să se intervină pet imp de noapte, fapt pentru care au fost întrerupte operaţiunile de intervenţie şi reluate vineri dimineaţă, începând cu ora 8,00. Au ars circa cinci hectare şi jumătate de litieră şi două hectare de păşune”, a declarat Ramona Nistor, purtătorul de cuânt al ISU “Drobeta”. 

image

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA GALERIE FOTO 

Pompierii au stabilit şi cauza incendiului. “Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a constituit-o folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, a adăugat Ramona Nistor.

Este cel de-al doiloea incendiu de vegeaţie uscată care izbucneşte în Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei, în ultimele trei zile.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite