FOTO VIDEO Consiliul Judeţean Mehedinţi a închis DJ 670, Comăneşti – Baia de Aramă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumarii au blocat joi circulaţia FOTO Corina Macavei
Drumarii au blocat joi circulaţia FOTO Corina Macavei

Consiliul Judeţean Mehedinţi a închis joi circulaţia rutieră pe drumul judeţean 670, pe raza localităţii Comăneşti, din cauza alunecărilor de teren şi a căderilor de ebulment, cauzate de precipitaţiile abundente din ultimele zile.

Porţiunea drumului judeţean 670, dintre localităţile mehedinţene Zegujani şi Comăneşti a fost afectată încă din anul 2012 de fenomene naturale, dar precipitaţiile abundente din ultimele zile au făcut ca circulaţia să nu se mai desfăşoare în siguranţă, motiv pentru care s-a impus închiderea traficului pe drumul care face legătura între municipiul Drobeta Turnu Severin şi nordul judeţului Mehedinţi.

VEZI VIDEO AICI

„Datorită unor fenomene imprevizibile de-a lungul timpului, începând cu anul 2012, alunecări de teren, tasări şi prăbuşiri a agravat partea carosabilă a drumului DJ 670 Negoieşti-Floreşti. Acest drum judeţean e prins pe fonduri europene şi în jur de 95 la sută sau chiar 97 la sută din lucrările prevăzute în proiectul respectiv au fost realizate. Între timp din cauza acestor alunecări de teren a avut loc o primă etapă de consolidări în trei puncte, în zona Comăneşti, zona Zegujani, zona Stroeşti şi Zegujani. Acestea s-au executat cu un act adiţional la contractul de finanţare, după care au început alunecările de teren în cursul anului trecut în şase puncte, mai grav în zona Comăneşti, dar şi în zona Zegujani”, a precizat Alexe Buzatu de la Direcţia Tehnică din cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Drumul judeţean 670 pe raza localităţii Comăneşti a fost reabilitat cu finanţare europeană în anii trecuţi, dar din câte se pare proiectul tehnic întocmit la vremea respectivă nu a avut toate studiile geo necesare, apreciază preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Acum drumul va fi reconsolidat şi reabilitat tot cu fonduri europene. Pe 26 august va fi gata proiectul de consolidare, după care va avea loc etapa de achiziţii publice pentru executarea de lucrări.

Conducătorii auto sunt nemulţumiţi de măsura închiderii acestui drum şi speră că autorităţile judeţului vor găsi soluţii cât mai urgente pentru redeschiderea lui.

“Este un drum judeţean şi e un drum care leagă Drobeta Turnu Severin de Baia de Aramă. Se circula cu greu, dar mă gândesc că autorităţile vor veni la faţa locului şi au măsuri, că vine iarna şi tot în situaţia asta ne găsim, să rămânem izolaţi aici. Trebuie urgent făcut, cât ne permite vremea şi timpul fiindcă a afectată toată zona asta, s-a întrerupt aici e mort totul”, a spus un conducător auto, care a făcut cale întoarsă, neştiind că drumarii blocaseră şoseaua.

Circulaţia între Drobeta Turnu Severin şi Baia de Aramă se desfăşoare pe rute ocolitoare, respectiv: Drobeta Turnu Severin (DN 67) – Floreşti – Motru (DJ 671B) – Cătunele – Glogova – DJ 670 – Baia de Aramă (DN67D) sau Drobeta Turnu Severin – Malovăţ (DN67) – Bîlvăneşti – Balta – Ponoarele – Baia de Aramă.

Citeşte şi:

Mâine se închide DJ 670 Comăneşti spre Baia de Aramă

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite