FOTO / Turnu Severin: Petrecere în pădurea Crihala. Mici, bere şi folclor de Ziua Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă vremea nu ţine cu ei, severinenii au ieşit şi astăzi din case pentru a sărbători zilele oraşului şi 1 Mai, cu un grătar şi un pahar cu bere.

În ciuda vremii ploioase, severinenii au venit în număr mare, astăzi, la pădurea Crihala. În ultima zi din sărbătoarea oraşului, grătarele cu mici şi friptură au sfârâit necontenit, iar berea a curs în valuri.

Pentru o halbă de bere, doritorii au plătit între 2 şi 3 lei, iar micii s-au vândut cu 2 lei bucata.

„Am venit cu familia să sărbătorim Severinul, dar şi ziua de 1 Mai. Chiar dacă vremea nu este ideală, tot se pot mânca mititei. Este o tradiţie pe care o urmăm în fiecare an“, ne-a spus un severinean venit la petrecere.

Comercianții s-au întrecut în oferte, astfel că pe mese au apărut cârnăciori, friptură, cotlete sau frigărui, iar dulciurile nu au lipsit nici ele. Cele mai căutate au fost merele glazurate, vata de zahăr sau cozonacii secuiești.

image



Nici copiii veniţi în pădurea de la marginea orașului nu s-au plictisit. Locurile de joacă, saltelele pneumatice şi tiribombele au fost pline ochi.

image



Comercianţii care până anul trecut îşi instalau tarabele în strada Crişan, aflată acum în renovare, au oferit petrecăreţilor obiecte din lut şi ceramic, jucării, pietre semipreţioase sau suveniruri.

image



Muzica va fi asigurată, începând cu orele 16.00, de Ansamblul Şviniţa, urmând ca de la ora 18.00 pe scenă să urce Ansamblul Alba Iulia. Seara muzicală se va încheia cu un spectacol oferit de Ansamblul Profesionist Ciocârlia.

 

image
Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite