FOTO Scăpat din ghearele morţii se luptă să-şi dovedească nevinovăţia. I s-a pus în cârcă o alcoolemie de 1,9 g/l

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A scăpat ca prin minune dintr-un teribil accident de circulaţie, dar acum încearcă să-şi dovedească nevinovăţia în faţa unor probe pe care le consideră nereale. Este păţania unui bărbat din Baia de Aramă-Mehedinţi, care anul trecut a fost implicat într-un accident de circulaţie pe DN6, pe raza localităţii Topleţ (Caraş Severin).

Un accident teribil petrecut în seara de 17 mai 2013 avea să-i schimbe radical viaţa lui Nicolae Neagotă din Baia de Aramă. Bărbatul lucra la o brutărie din localitatea Mehadia (Caraş Severin) şi în acea seară a primit dispoziţie să ducă la Topleţ doi mecanici auto, care efectuaseră nişte lucrări de reparaţii auto. Ploua puternic şi la ieşire din Băile Herculane spre Topleţ au aşteptat minute bune în coloană fiindcă avusese loc un accident de circulaţie. Nici nu bănuiau că la scurt timp aveau să fie şi ei protagoniştii unui accident asemănător. Şi-au continuat drumul spre Topleţ, pe Drumul Naţional 6 şi în dreptul unui pod care face legătura cu localitatea, Nicolae Neagotă, aflat la volanului unei autoutilitare marca Dacia, proprietatea brutăriei, a virat stânga. Din spate însă, din aceeaşi direcţie de mers, un tir condus de un cetăţean turc avea să-l lovească în plin. Autotrenul se angajase în depăşire deşi pe acest sector de drum această manevră este strict interzisă. Impactul a fost deosebit de violent şi nimeni nu ar fi crezut în acel moment ca cei trei pasageri din Dacie vor supravieţui. Ca prin minune, cei doi mecanici auto, Pavel Bogatu şi Bobby Seracovan,  au suferit leziuni uşoare, ambii refuzând internarea. Nicolae Neagotă a ajuns însă în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin, medicii de aici hotărând date fiind traumatismele suferite, transferul urgent la Spitalul Clinic de Urgenţe din Craiova. Aici a fost internat în stare de comă, cu politraumatism cranio-cerebral mediu, contuzii hemoragice parietale stângi, fracturi costale, contuzie pulmonară bazală stângă. A stat 18 zile conectat la aparate şi, ca printr-o minune, avea să-şi revină din starea de comă. Politraumatismele suferite au avut însă ca urmări parestezii ale piciorului şi mânii stângi, lentoare în vorbire, dezorientare parţială temporară şi tulburări de memorie.

Scăpat din ghearele morţii, la scurt timp omul avea să dea însă piept cu rigorile legii. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub acuzaţia de vătămare corporală din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Omul susţine că avea să afle cu stupoare că în momentul producerii accidentului avea o alcoolemie de 1,90 g/l , respectiv 1,70g/l la a doua recoltare. Nicolae Neagotă susţine cu tărie că de 25 de ani nu a mai pus gura pe alcool, astfel că nu înţelege de ce i se pune în cârcă o astfel de probă. Şi patronul firmei la care lucra, pasagerii care se aflau cu el în autoturism în momentul producerii accidentului, cunoştinţele sale susţin acelaşi lucru: că Nicolae Neagotă nu consumă alcool.

„De 25 de ani eu nu consum alcool. De regulă beau apă minerală, foarte rar suc şi dacă mă duceam cu colegii beam un pahar de apă minerală”

spune Nicolae Neagotă.

Patronul brutăriei şi proprietarul autoutilitarei „Dacia” implicate în accident spune despre fostul său angajat că era un şofer model şi că niciodată nu l-a văzut consumând băuturi alcoolice. „Băieţii obişnuiesc să mai iasă după program la o bere, dar el consuma numai suc sau apă minerală, niciodată alcool. Mi-au spus colegii lui de muncă că niciodată nu a consumat alcool. În privinţa acestei alcoolemii este o greşeală intenţionată ori neintenţionată, dar precis este greşeală pentru că dacă el nu consumă alcool de atâta timp cum să consume tocmai în ziua accidentului”, spune Gheorghe Gherghina, fostul patron al lui Neagotă. Şi Gheorghe Dulată, un fost coleg de-al bărbatului susţine că acesta nu consumă alcool: „Nu consumă alcool de circa 20 de ani, deci nu are cum să aibă alcoolemie. Cred că i s-au schimbat analizele, altă explicaţie nu există, altfel nu ştiu cum să explic acest lucru, dar oricum analizele nu sunt bune”. În plus, Pavel Bogatu, pasager în autoturismul implicat în accident susţine cu tărie că şoferul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. „Am plecat cu domnul Nicu, nu consumase băuturi alcoolice,  am mai stat în convoi cu maşina că am avut un accident în faţă, ploua şi când să intrăm aici pe pod tirul a venit în noi. Noi am crezut că ne depăşeşte. A dat în mine în uşa din spate lateral şi apoi a doua tură ne-a luat şi ne-a băgat cu botul sub tir”, povesteşte Pavel Bogatu.

Potrivit procesului verbal de cercetare la faţa locului, conducătorul autotractorului Yldirim Koksal, a fost testat cu aparatul alcooltest marca Drager, care la poziţia 00214  indicat o valoare de 0,00MG/L alcool pur în aerul expirat, iar conducătorul autoutilitarei marca Dacia, Nicolae Neagotă, „datorită faptului că se afla în stare de inconştienţă după producerea accidentului nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţe Drobeta Turnu Severin i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”. Nicolae Neagotă spune că spre uimirea sa primele analize au indicat o alcoolemie de 1,90 g/l respectiv 1,70 g/l, iar la recalcularea cerută de el s-a stabilit că alcoolemia era de 1,30 g/l, respectiv 1,10 g/l.

Şeful Poliţiei Staţiunii Băile Herculane, subcomisarul Radu Ştefan, spune că nu are nimic de reproşat poliţiştilor care au efectuat cercetări în acest caz: „La acel accident au participat poliţişti din cadrul formaţiunii poliţiei rutiere, criminalişti şi un ofiţer din cadrul Poliţiei staţiunii Băile Herculane, s-au făcut fotografii, s-a făcut cercetare la faţa locului, nu există nici cea mai mică îndoială cu privire la corectitudinea poliţiştilor care au făcut această cercetare. Din primele cercetări se pare că este vorba de o culpă comună, respectiv neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers şi depăşire pe linie continuă, respectiv depăşire pe un sector de drum unde depăşirea este interzisă de către tir. Alcoolemia nu este probă efectuată de către poliţistul nostru, sângele a fost recoltat de către Spitalul Judeţean Mehedinţi şi aceste probe sigilate au fost transportate la Medicina Legală Caraş Severin”.

Cu sănătatea şubredă, omul însă nu vrea să se dea bătut în faţa unor probe pe care le consideră mincinoase şi este hotărât să meargă până în pânzele albe pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

Citeşte şi:

Preotul din Gherla care a accidentat, beat, de Crăciun, o gravidă a fost suspendat de Mitropolia Clujului. Nu mai poate profesa până la finele anchetei

Bătrână accidentată mortal în timp ce se îndrepta către priveghiul fratelui
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite