FOTO Circulaţia pe podul de la Porţile de Fier I se efectuează cu restricţii. Autorităţile sârbe ridică deşeurile adunate în amonte de baraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşeurile adunate în amonte de baraj FOTO Corina Macavei
Deşeurile adunate în amonte de baraj FOTO Corina Macavei

Pe sectorul sârbesc al podului de peste barajul hidroenergetic şi de navigaţie Porţile de Fier I circulaţia rutieră este perturbată de utilajele care scot din Dunăre gunoaiele aduse de viitură. Autoturismele care circulă între cele două vămi, Porţile de Fier I şi Djerdap, sunt nevoite să aştepte pe pod câteva minute.

De peste o săptămână, autorităţile din Serbia au luat măsuri sporite pentru ridicarea tonelor de deşeuri aduse de viitură la barajul Porţile de Fier I. Curenţii Dunării au adus gunoaiele în partea sârbească a barajului, iar cantitatea de deşeuri este uriaşă.

La faţa locului acţionează o macara plutitoare, iar alte utilaje lucrează pe podul de peste hidrocentrală, astfel că circulaţia vehiculelor se efectuează doar pe un singur sens de mers şi cu restricţii.

Circulaţia este însă dirijată de muncitorii firmei care lucrează la operaţiunea de curăţare, astfel că timpii de aşteptare nu depăşesc 15 minute.

Din cauza acestor lucrări, autorităţile sârbe au fost nevoite să oprească de mai multe ori şi cele patru hidroagregate pentru a fi curăţate.

Apel la rugăciune şi acţiune pentru sinistraţii din Serbia

Bilanţul victimelor inundaţiilor din Serbia urcă la 51 de morţi

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite