Drumarii despre ştergerea trecerilor de pietoni: „Am pus în practică o decizie luată de Poliţia Rutieră”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trecerea de pietoni din apropierea Vămii de la Porţile de Fier I, acoperită cu vopsea miercuri dimineaţă FOTO Corina Macavei
Trecerea de pietoni din apropierea Vămii de la Porţile de Fier I, acoperită cu vopsea miercuri dimineaţă FOTO Corina Macavei

După ce în cursul zilei de ieri a fost ştearsă trecerea de pietoni de pe DN 67, din dreptul Termocentralei de la Halânga, drumarii au procedat la fel şi miercuri cu o altă trecere de pietoni de pe DN 6, din apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I.

Metoda autorităţilor locale de a şterge trecerea de pietoni de la Termo Halânga, acolo unde angajaţii disponibilizaţi de la RAAN au ales să protesteze zilele acestea pentru salariile restante a fost taxată dur de severineni.

Pe reţelele de socializare aceştia au criticat autorităţile pentru această manieră grosolană de a „rezolva”  o problemă socială: „Există destule, nici nu au atâta vopsea, un gest de laşitate....RUSINE,  RUSINE, RUSINE!”, “Ruşine! Unde sunt compasiunea şi empatia "păstorilor" acestui judeţ, de care atâta se bate monedă, pe la televizor?!...Astea sunt gesturi de oameni limitaţi şi frustraţi!”.

Miercuri dimineaţă, angajaţii de la Drumuri Naţionale au şters şi trecerea de pietoni de pe DN 6, din apropierea Vămii „Porţile de Fier”. Interesant este că în urmă cu un an pe această trecere de pietoni au protestat blocând traficul angajaţii de la Hidroserv.

Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Drobeta Turnu Severin au declarat miercuri că nu au făcut altceva decât să pună în practică un ordin al Poliţiei Rutiere Mehedinţi.

seful sectiei drumurin nationale turnu severin FOTO Corina Macavei
„Ca să putem trece la ştergerea acestor treceri de pietoni noi nu putem avea iniţiative în acest sens, decât cu condiţia ca Poliţia Rutieră să ne pună la dispoziţie un ordin în acest sens. Nu facem altceva decât să punem în practică o decizie luată de Poliţia Rutieră, noi suntem administratorul drumului, nu avem competenţă în a înfiinţa, desfiinţa treceri de pietoni, limitări de viteză ş.a. ”, a declarat Cornel Folescu, şeful secţiei Drumuri Naţionale Drobeta Turnu Severin.

Adresa transmisă în data de 29 septembrie Secţiei de Drumuri Naţionale Turnu Severin de către IPJ Mehedinţi şi semnată de inspectorul şef Romulus Opriţa şi şeful Serviciului Poliţiei Rutiere, Gabriel Lică, este următoarea:

„Având în vederea asigurarea fluenţei traficului rutier, vă rugăm să procedaţi în regim de urgenţă la desfiinţarea indicatoarelor rutiere tip „trecere de pietoni”, precum şi a marcajului rutier aferent, situate pe DN 67 în localitatea Halânga la intersecţia cu aleea de acces la Romag-Termo şi pe DN 6 în apropierea punctului de trecere a frontierei „Porţile de Fier I, ce sunt amplasate necorespunzător, în zone cu trafic pietonal redus sau inexistent”.

Citeşte şi:

Metodă ca în vremea lui Ceauşescu. Cum rezolvă autorităţile din Mehedinţi problemele greviştilor de la RAAN:


 

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite