Disponibilizări la RAAN: 1800 de angajaţi îşi vor pierde locul de muncă în următoarele luni. Severinul rămâne fără agent termic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin trece la disponibilizări în perioada următoare, combinatul de apă grea urmând să intre în conservare. Este vorba de 1800 de angajaţi, care îşi vor pierde locurile de muncă până în vara acestui an.

Liderul de sindicat de la Combinatul de Apă Grea, Florin Rogobete, spune că se preconizează o disponibilizare în etape, la sfîrşitul lunii martie, începutul lui aprilie şi una în iunie.

„Sunt două notificări făcute, una de Tudor şi Asociaţii şi cealaltă este făcută de Ministerul Economiei. Primăria Drobeta Turnu Severin este întrebată dacă a găsit soluţii pentru asigurarea agentului termic pentru anul 2015-2016 sau dacă doreşte preluarea din anumite active de la Termo pentru producerea în continuare a energiei termice pentru oraşul Drobeta Turnu SEverin. Se doreşte de către Minister iniţierea unui program aprobat de închidere controlată a combinatului de apă grea până la sfârşitul lui iunie 2015”, declară liderul de sindicat.

Un număr mic de angajaţi vor rămâne în continuare pentru a asigura mentenanţa apei grele în instalaţii şi în depozit şi pentru a supraveghea închiderea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor din combinat.

Pe de altă parte, o problemă stringentă este şi cea privind furnizarea agentului termic de către Termocentrala de la Halânga, care urmează să se închidă din cauza gravelor probleme de mediu. Termocentrala a fost de altfel construită pentru a asigura aburul tehnologic necesar funcţionării Combinatului de Apă Grea de la Halânga.

După închiderea Termocentralei, toate blocurile, casele, spitalul judeţean, şcolile şi alte instituţii care funcţionează în municipiul Drobeta Turnu Severin vor rămâne fără căldură şi apă caldă. Liderul de sindicat Florin Rogobete spune că cel mai probabil tot în luna martie se va sista furnizarea agentului termic către oraş.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite