Cum se prepară cea mai bună dulceaţă de cireşe albe. Reţeta alternativă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vreţi să preparaţi o dulceaţă deosebită, vă propunem aici o reţetă din cireşe albe din celebra carte de bucate a Sandei Marin. Veţi obţine o dulceaţă aromată cu care veţi putea încânta musafirii.

Ingrediente:

O farfurie adâncă plină cu vârf de cireşe fără sâmburi, 1 kg zahăr, 1 baton de vanilie, zeama de la ½ lămâie.

Mod de preparare:

Se spală, se aleg şi se curăţă cireşele de sâmburi, având grijă să nu sfărămăm fructul. Se pun în tingire un rând de cireşe, unul de zahăr tos sau pudă ş.a.m.d. Se pune tingirea la foc mic ca să se topească zahărul în zeama lăsată de fructe. Se mişcă din timp în timp tingirea, ca să nu se prindă fructele de fund.

Se dă apoi la foc iute, amestecând din când în când  uşor cu dosul lingurii. Se ia spuma. Când începe să se lege, se dă 10 minute la o parte, apoi se adaugă vanilia şi zeama de lămâie. Se pune iarăşi să fiarbă până când zeama este bine legată.

Se ia dulceaţa de pe foc şi se răstoarnă întâi într-un castron care se acoperă cu un şervet ud. Se toarnă în borcane numai după ce s-a răcit, altfel boabele se ridică la suprafaţă şi zeama rămâne limpede la fund.

Această dulceaţă, ca şi cea de vişine şi de cireşe amare, se mai poate face punând fructele să fiarbă în sirop de zahăr, şi anume: se pune la fiert 1 kg de zahăr cu 3 pahare de apă. Se lasă la foc mic până se topeşte zahărul treptat, se dă apoi tingirea la foc iute şi se ţine până se leagă siropul.

Se pun fructele şi se dă tingirea la o parte un sfert de oră, ca să-şi lase fructele toată zeama. Se pune din nou pe foc şi se procedează mai departe la fel ca mai sus.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite