Cum se prepară budinca de clătite după o reţetă uşoară, rapidă şi gustoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Budinca de clătite FOTO Pinterest
Budinca de clătite FOTO Pinterest

Vă propunem o minunată reţetă de budincă de clătite umplute cu  brânză de vaci şi stafide, din cartea de bucate a Sandei Marin, care este atât de uşor de preparat încât o veţi mai face şi altă dată. Este rapidă, economică şi are marea calitate de a fi gustoasă.

Aluatul de clătite din 2 ouă. Umplutura: 200 g brânză de vaci, 2 ouă, 2 linguri smântână, 2 linguri zahăr, 1 linguriţă făină, 25 g stafide, coajă de lămâie, un praf sare, unt pentru stropit budinca şi pentru uns forma, 1 lingură pesmet.

Se fac clătite din 2 ouă. Se pregăteşte o umplutură din brânză de vaci dată prin sită, amestecată cu ouă, smântână, făină, zahăr, coajă rasă de lămâie, stafide şi sare. Se unge bine cu unt o cratiţă de mărimea clătitelor. Se presară pesmet.

Se aşază o clătită pe fund şi 3-4 pe margini, astfel încât, după ce cratiţa este plină, să le putem întoarce deasupra şi să fie toată budinca îmbrăcată în clătite. Se pune peste clătita din fund un strat subţire de umplutură, apoi o clătită şi tot aşa, până se umple cratiţa.

Se întorc deasupra clătitele de pe margini, se stropeşte totul cu unt, se dă la cuptor. Se coace budinca trei sferturi de oră la foc potrivit. Se răstoarnă şi se presară cu zahăr vanilat.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite