Cum se pregăteşte tortul Zizi, un preparat delicios cu nuci şi migdale
0
Prepară un desert apetisant pentru cei dragi. Atât adulţii, cât şi copiii vor fi cuceriţi de acest tort cu nuci şI migdale, după o reţetă a Sandei Marin, celebra autoare de cărţi de bucate.
Aluatul: 8 albuşuri, 300 g zahăr pudră, 400 g nuci sau migdale măcinate, 1 lingură făină, coajă de lămâie. Crema: 6 gălbenuşuri, 250 g zahăr, 3 ½ batoane ciocolată, 3 linguriţe lapte, 300 g unt.
Se bat la foc foarte slab 8 albuşuri spumă, se pun 300 g zahăr pudră şi s emai bat albuşurile până când sunt bine întărite. Se adaugă nucile sau migdalele curăţate, prăjite şi măcinate, o lingură de făină şi puţină coajă rasă de lămâie. Din această compoziţie se coc, pe rând, cât mai multe foi subţiri ca muchia cuţitului, pe o tavă rotundă, unsă cu unt.
Când toate foile sunt reci, se pune între ele frişcă bătută cu zahăr sau rumătoarea cremă: se freacă 6 gălbenuşuri cu 250 g hazăr până când se fac ca o spumă. Se adaugă 3 batoane şi jumătate de ciocolată topite la foc foarte mic cu 3 linguriţe de lapte şi amestecate apoi cu 300 g unt, frecat spumă puţin mai înainte. Se amestecă bine crema şi se umple tortul, care se dă la rece după ce se acoperă cu glazură de ciocolată.