Corcova Trail Race - prima cursă de alergare pe un domeniu viticol. Vinul de la Corcova a atras atleţii de performanţă în Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Internaţionalii Ionuţ Zinca şi Marius Ionescu la Corcova FOTO Corina Macavei
Internaţionalii Ionuţ Zinca şi Marius Ionescu la Corcova FOTO Corina Macavei

Dacă nu v-aţi gândit niciodată la o reţetă gen alergare-vin, iată că proprietarul podgoriei de la Corcova, Şerban Dâmboviceanu, a avut ideea organizării primei curse de alergare pe un domeniu viticol din România. Peste 150 de concurenţi au avut de parcurs un traseu de 15 kilometri pe domeniul viticol de la Corcova.

Asociaţia non profit “Sport La Orice Varsta” şi Corcova Roy&Dâmboviceanu Winery au organizat sâmbătă pe domeniul podgoriei Corcova din judeţul Mehedinţi “Corcova Trail Race”, prima cursa de alergare prin vie din România.

Peste 150 de concurenţi au avut posibilitatea să testeze abilităţile de alergători pe potecile şi drumurile domeniului viticol Corcova, iar cei care doar au vrut să asiste la eveniment au putut să se bucure de spectacolul sportiv degustând un vin de calitate alături de familie şi prieteni.

„Această cursă este un pas înainte în alergarea din România. Este prima cursă de alergare în vie, care se organizează în România. Este un traseu de alergare deschis şi recomandat tuturor, sunt 15 kilometri, dar traseul este destul de uşor, lejer, parcurge o zonă superbă din Oltenia”, a spus Lucian Al Marii, organizatorul evenimentului şi preşedintele asociaţiei „Sport la orice vârstă”.

Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, fost sportiv de performanţă, a ţinut să fie prezent la acest eveniment şi se gândeşte serios ca la anul să se numere printre participanţi: „Îmi face deosebită plăcere să vin aici ca fost alergător de distanţe lungi, am făcut atletism şi am avut maraton şi semimaraton şi chiar mă bucur să văd în judeţul nostru oameni pasionaţi de sport, de mişcare, sunt peste 150 de participanţi de toate vârstele şi mai tineri, şi mai bătrâni. Poate la anul voi fi şi eu unul dintre participanţi”.

Printre cei 150 de participanţi s-au înscris şi circa 20 de sportivi de performanţă din lotul naţional, dar şi cetăţeni străini - francezi, algerieni, americani. Pe lângă alergătorii montani, Ionuţ Zinca (bronz CE şi CM alergare montana) şi Marius Ionescu, locul 26 la maratonul de la CM Moscova, pe potecile din podgoria de la Corcova au fost prezenţi şi mulţi atleti de pistă. Unii să-şi pregătească cursa de pe 15 septembrie de la Oradea, campionatul naţional şi balcanic de semi-maraton, alţii doar să înlocuiască o fugă lunga de antrenament, plictisitoare, cu una de trail, cu prezenţă valoroasă la start.

Corcova Trail Race este un eveniment sportiv outdoor care îşi propune să imbine în mod plăcut sportul cu petrecerea unui weekend de neuitat într-o superbă zonă din Oltenia, pe domeniile podgoriei Corcova Roy&Dâmboviceanu.

În consecinţă, traseul de alergare a fost unul uşor şi frumos, (nu a necesitat pregătire fizică deosebită) în aşa fel încât după parcurgerea lui concurenţii să aibă suficientă energie pentru a se bucura de o seara autentică oltenească.

Cei 15 km cu 400 m diferenţă de nivel au început din curtea podgoriei, s-a ieşit în strada principală asfaltată din Corcova şi după câteva sute de metri s-a făcut la stânga spre satul vecin Cordun. După aproape 2 km s-a intrat pe drum de ţară şi s-a urcat dealul Jirov. Când s-a ajuns sus (km 4) concurenţii au oprit câteva momente pentru a bea un pahar de apă (sau de vin rece) dar şi pentru a admira minunata privelişte. Ce credeţi? Perioada culesului, struguri peste tot, cât vezi cu ochii...

Până la km 8 s-a alergat prin vie, superbă porţiune, drumul a trecut apoi prin pădurea de stejari şi iată că s-au oprit din nou: apă sau vin? Asta-i întrebarea! Traseul face câteva coturi, s-a urcat din nou, şi sţa ajuns de unde s-a plecat. Participanţii au avut şansa să îi vadă coborând pe acestă portţune pe internaţionalii noştri cei mai buni: Marius V. Ionescu şi Ionut Zinca! S-a făcut cale întoarsă pe drumul asfaltat şi concurenţii s-au îndreptat printre case spre Corcova, unde a fost ultima urcare 130 m diferenţa de nivel la capătul careia (km 13) se repetă deja întrebarea: Apă sau Vin de Corcova? Alb sau roze? Alergătorii au avut de ales.  Încă puţin de coborât până în curtea podgoriei unde au fost aşteptaţi cu aplauze!!

Câştigătorul cursei a fost vicecampionul naţional la 3000 m obstacole (bronz la 5000 metri), Ştefan Andrei. “A fost destul de greu traseul, dar frumos peisajul şi locul. Nu am mai participat până acum la un asemenea traseu”, ne-a spus Ştefan Andrei. Şi pentru că a alergat pe un domeniu viticol, prahoveanul Ionuţ Zinca a alergat îmbrăcat în frunze: „Dacă alergi cu o viţă de vie prin vie e clar că eşti în avantaj. A fost frumos, concurenţă mare, organizat perfect, marcat aşa cum trebuie, impecabil, vom veni şi la anul”.

După premiere, în jurul prânzului, participanţii au fost invitaţi la o porţie de friptură făcută la proţap şi stropită cu vin şi must proaspăt de Corcova. Atmosfera a fost încinsă de Cătălin Sănătescu, deja cunoscutul DJ TRAIL RACE.

Citiţi şi:

GALERIE FOTO Corcova, podgoria înviată de francezi cu fonduri UE

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite