Contrabanda cu ţigări continuă să rămână în topul infracţiunilor. Doi traficanţi au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
traficanţii de ţigări au fost prinşi de poliţiştii de frontieră
traficanţii de ţigări au fost prinşi de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au confiscat  la sfârşitul acestei săptămâni 1050 de pachete cu ţigări de provenienţă Serbia în mai multe acţiuni desfăşurate pe linia combaterii combaterii contrabandei şi evaziunii fiscale.

Ţigările  aparţineau unor cetăţeni din localităţile Turnu Severin şi Cujmir, care nu aveau documente de provenienţă a mărfii şi erau destinate comercializării pe piaţa ilegală din localităţile de domiciliu ale acestora.

„În cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit de ţigări netimbrate, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei  de Frontieră Drobeta Turnu Severin au oprit în seara  zilei de 11.08. 2012, ora 21.30, la un filtru organizat la intrarea în localitatea Gura Văii pe conducătorul  unui  autoturism Audi, despre care deţineau date că se ocupă cu traficul ilegal de ţigări", a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

La controlul autoturismului aparţinând lui C. Laurenţiu, în vârstă de 27 de ani, din municipiul Turnu Severin, oamenii legii au descoperit în rezervorul autoturismului, într-un loc special amenajat  cantitatea de 600  pachete de ţigări marca Fast, Winston şi Pall Mall (cu timbru Republica Serbia), pentru care acesta nu avea acte de provenienţă.

C. Laurenţiu a declarat că a cumpărat ţigările din localitatea Gura Văii cu suma de 700 euro cu scopul  de a le comercializa în municipiul Turnu Severin.

Poliţiştii de frontieră  i-au întocmit severineanului lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fară a fi marcate sau marcate necorespunzător                      

O oră mai târziu, poliţiştii de frontieră severineni l-au oprit  la intrarea în municipiul Turnu Severin pe conducătorul unui autovehicul Dacia, suspect şi acesta de implicare în traficul ilicit de ţigări netimbrate. La controlul autoturismului apartinând lui B. Eugen din localitatea Cujmir, poliţiştii de frontieră au depistat în portbagajul  autoturismului cantitatea  de 450 pachete de ţigari marca Fast pentru care acest nu  poseda documente de provenienţă.

B. Eugen a fost sancţionat de   poliţiştii de frontieră  cu amendă în valoare 1000 lei iar cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.                        

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite