Consilierii locali au scăzut cota de impozitare la clădiri. Mulţi severineni se gândeau să renunţe la micile afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au votat miercuri, în şedinţa pe luna ianuarie, scăderea cotei de impozitare de la 1,3 la 0,4 la sută, întrucât s-a constatat că micii întreprinzători care aveau sediul firmelor în apartamente trebuiau să achite după noul Cod Fiscal impozite uriaşe.

Propunerea de scădere a acestei cote de impozitare a venit din partea consilierilor liberali, dar a fost votat în unanimitate de aleşii locali. În luna octombrie din 2015, consilierii locali au votat iniţial o cotă de impozitare de 1,3, fără să-şi dea seama că, acum după prevederile noului Cod Fiscal, aceasta va duce la creşterea impozitelor.

„Luând în calcul apariţia normelor de aplicare a noului cod fiscal abia în luna ianuarie şi ţinând cont de situaţia economică precară a municipiului Drobeta Turnu Severin, lipsa investiţiilor, lipsa locurilor de muncă, şomajul în creştere, scăderea continuă a puterii de cumpărare a locuitorilor municipiului, precum şi necesitatea să încurajăm atragerea capitalului necesar investiţiilor şi crearea locurilor de muncă”, se arată în expunerea de motive a proiectului de stabilire a cotei pentru impozitele şi taxele locale.

Severinenii care au sediul firmelor în apartamente au avut un şoc la începutul acestui an când au aflat ce impozite urmează să achite. Mulţi dintrei ei se gândesc serios chiar să renunţe la micile afaceri pe care le au decât să achite impozitele locale.

Potrivit Oficiului Registrului Comerţului Mehedinţi, în municipiul Drobeta Turnu Severin funcţionează un număr de 5743 agenti economici, din care: persoane juridice – 3428 şi persoane fizice – 2315 (1206 – PFA), 1046 – II şi 63 IF).

Turnu-Severin


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri