Clisura Dunării este grav afectată de pandemia de coronavirus. „Sper ca din iulie încolo să putem primi turişti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensiunile turistice din Clisura Dunării sunt afectate de pandemia provocată de COVID-19, iar deocamdată proprietarii nu au planuri cum îşi vor putea reveni după această criză.

De 1 Mai, pensiunile  din Clisura Dunării erau pline de turişti. Practic, cu 1 mai se dădea startul activităţilor turistice, dar şi al petrecerilor în cluburile de aici.

În ultimii ani, turismul a explodat în acest colţ al Mehedinţiului, iar cine dorea să petreacă această zi în zonă trebuia să-şi facă rezervare cu câteva luni înainte.

Astăzi însă, la fel ca în toate celelalte zone turistice din ţară, şi în Clisura Dunării a fost pustiu. Echipajele de poliţie au fost cu ochii pe autoturismele care au circulat în zonă.

Proprietarii pensiunilor spun că şi-au trimis angajaţii în şomaj tehnic fiindcă nu mai aveau bani să-i plătească şi că aşteaptă ca restricţiile impuse de pandemia de coronavirus să se ridice.

”Noi iarna avem întotdeana pensiunea închisă şi ne plătim angajaţii ca să nu-i pierdem, dar acum ne-a fost imposibil să-i mai păstrăm. I-am trimis în şomaj tehnic, dar tragem speranţa că lucrurile îşi vor reveni la normal cât mai repede”, spune proprietara unei pensiuni din Eşelniţa.

”Turiştii şi-au anulat rezervările pe care le făcuseră pentru lunile mai şi iunie, dar sper ca din iulie încolo să putem primi turişti. Avem pierderi mari, noi plătim rate la bancă şi sincer nu ştiu cum vom reuşi să ieşim la liman”, spune administratorul unei cabane din Dubova.

Minivacanţa de Paşte şi apoi aceasta de 1 Mai ar fi adus în această parte de ţară mii de vizitatori.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite