Cea mai bună reţetă de pască cu ciocolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pască cu ciocolată FOTO Gustos.ro
Pască cu ciocolată FOTO Gustos.ro

Pasca este desertul specific sărbătorii de Paşte, care nu lipseşte de pe masa românilor. De aceea vă propunem o reţetă cu care nu veţi da greş, din cartea de bucate a Sandei Marin.

Ingredinte: 400 g aluat de cozonac, migdale. Umplutura: 6 ouă, 150 g zahăr, vanilie sau zahăr vanilat, 4 batoane ciocolată de menaj sau 50 g cacao, 3 linguri lapte.

Mod de preparare:

Din aluatul de cozonac se întinde o foaie cam de ½ cm grosime şi de mărimea tăvii în care se coace pasca. Se unge tava cu unt şi se aşază foaia de aluat. Din alte două bucăţi de aluat se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, se împletesc şi se aşază de jur-împrejur lipite de marginea tăvii, apăsând capetele, ca să se unească între ele. Se lasă să crească.

Umplutura se face în felul următor: se freacă bine gălbenuşurile cu zahărul şi cu o bucăţică de vanilie. Când gălbenuşurile sunt ca o cremă se adaugă ciocolata muiată la foc cu o linguriţă de apă sau 50 g de cacao muiată în 2-3 linguri de lapte. Se amestecă totul bine şi la sfârşit se pun albuşurile spumă.

Se toarnă umplutura peste aluatul din tavă, se prepară deasupra migdalele curăţate şi tăiate în lung; se dă la cuptor cam trei sferturi de oră.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite