Castelul Artelor din Turnu Severin, gazda unei expoziţii inedite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia este deschisă până în data de 30 iulie FOTO Alexandra Georgescu
Expoziţia este deschisă până în data de 30 iulie FOTO Alexandra Georgescu

Marţi seară a avut loc la Drobeta Turnu Severin vernisajul expoziţiei colective „Textilisme 4/3 Castelul Artelor”, în organizarea Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara în colaborare cu Castelul Artelor, Primăria şi Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, Palatul Culturii Teodor Costescu şi Uniunea Artiştilor Plastici din Mehedinţi.

Lucrările realizate de studenţii Facultăţii de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest Timişoara sunt expuse la Castelul Artelor din Drobeta Turnu Severin. Curatorul expoziţiei este lect. univ. dr. Victor Gingiu.

„Astăzi ne aflăm în preajma unui eveniment artistic inedit pentru Drobeta Turnu Severin, o expoziţie colectivă, un concept vizual cu totul nou, provocator. Cred că va fi în măsură să incite publicul curios şi iubitor de frumos căci arta plastică din Timişoara vine acum pe simezele Castelului Artelor din Turnu Severin cu această expoziţie colectivă, cu aceste voci diverse şi totuşi care au o vibraţie unică. Sper ca publicul severinean iubitor de frumos să găsească în acest spaţiu un prilej de bucurie şi de reală încântare culturală”, a declarat managerul Palatului Culturii Teodor Costescu, Sorin Vidan.

Oana Bîzu, custode la Castelul Artelor din Drobeta Turnu Severin spune că expoziţia care este găzduită la etajul I al castelului poate fi vizitată în fiecare zi până în data de 30 iulie:

„Este o expoziţie inedită pentru severineni, pentru cei care iubesc arta, sunt multe textile expuse aici. Avem câteva covoraşe, tema autoportretului este prezentă, tema scutului este prezentă, compoziţiile sunt destul de bogate şi lasă impresia de creativitate”.

La vernisaj au fost prezenţi o parte din studenţii care semnează lucrările expuse aici, artişti plastici din Drobeta Turnu Severin şi, bineînţeles, severineni iubitori de artă şi frumos.

„Am venit cu un portret şi un colaj textil din flori abstracte. Piesele sunt realizate din materiale textile din diferite culori. La portret vorbim de o tehnică deosebită dintr-un material special pe care se pun tot felul de bucăţi de pânză, se aplatizează tot cu acest material, după care se trage la maşină şi se realizează portretul respectiv” a spus studenta Lizoneta Pervulovici, originară din Drobeta Turnu Severin.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite