Capacitate 2017. Subiectele la Limba Română la Evaluarea Naţională la Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au susţinut astăzi proba la limba şi literatura română FOTO Alexandra Georgescu
Elevii au susţinut astăzi proba la limba şi literatura română FOTO Alexandra Georgescu

Absolvenţii claselor a VIII-a intră luni în febra Evaluării Naţionale cu proba la Limba Română. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei avertizează că anul acesta candidaţii vor fi supravegheaţi atât video, cât şi audio.

UPDATE 10.30 Elevii au avut de demonstrat că poezia "Ploaie", de Magda Isanos, aparţine genului liric. Un alt subiect a constat în descrierea unei întâmplări imaginarea sau reale petrecută la o competiţie sportivă.

Primul subiect s-a referit la basm - încadrarea acestuia în genul literar. 

Un al subiect a constat în întrebări puse după citirea unui text la prima vedere. 

subiecte capacitate 2017 romana 1
subiecte capacitate  2017 romana 2

Elevii au fost surprinşi de subiectele de la Limba Română, mai ales că tot genul liric au avut de rezolvat şi la Simulare. La şcoala gimnazială nr. 3 din centrul Severinului, candidaţii au ieşit din sala de examen cu zâmbetul pe buze. Au spus că subiectele nu le-au ridicat probleme şi sunt încrezători că vor lua o notă mare.

“Subiectele mi s-au părut uşoare. Nu mă aşteptam, e adevărat, la genul liric. Cred că voi lua o notă de cel puţin 7”, a spus Iasmina Butică, elevă la şcoala nr. 3, care îşi doreşte să ajungă la Colegiul Naţional Pedagogic din Turnu Severin.

„Mi s-au părut uşoare, mă aşteptam la subiecte mult mai grele. Sper la o notă mare, de la 8 în sus”, a spus şi eleva Denisa Săftoiu, care va opta pentru secţia desen al Liceului I. Şt. Paulian.

Prima proba scrisă va avea loc luni, 19 iunie, la limba şi literatura româna, urmând ca în data de 21 iunie să se desfăşoare proba scrisă la matematică, probe la care vor participa un număr de 1807 elevi în cele 69 unităţi de învăţământ desemnate centre de examen.
           
În data de 26 iunie vor fi afişate rezultatele (pâna la ora 16,00), iar eventualele contestaţii vor fi depuse între orele 16:00-20:00. Acestea vor fi soluţionate în intervalul 27-29 iunie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 30 iunie 2017.

“Menţionăm că anul acesta, ca şi în cel precedent, lucrările scrise de la examenul de evaluare naţională ale elevilor mehedinţeni urmează să fie corectate într-un alt judeţ iar profesorii evaluatori din cele două centre de evaluare din Mehedinţi urmează să evalueze, la rândul lor, lucrări venite din alt judeţ”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Mehedinţi.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80 %, şi media generală de absolvire a claselor a V-a –a VIII-a, care are o pondere de 20 % în calculul mediei de admitere.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite