Biletul câştigător de la agenţia loto din Baia de Aramă a fost tras de un gorjean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premiul cel mare de două milioane de euro a fost câştigat cu un bilet în oraşul comorii lui Constantin Brâncoveanu. Doar 36 de persoane şi-au încercat norocul pentru extragerea de joi, iar unul dintre ei a avut marele noroc de a câştiga potul cel mare. Cu 9,70 lei plătiţi pe bilet, premiul îl face pe câştigător unul din milionarii în euro din zonă.

Vineri, la Baia de Aramă, frumosul oraş din zona de munte a judeţului Mehedinţi, s-a vorbit numai despre marele premiu de la Loto. Localnicii erau bucuroşi că o sumă atât de uriaşă a fost câştigată la agenţia loto din Baia de Aramă. Câţiva dintre cei care şi-au încercat norocul nici nu aflaseră numerele câştigătoare vineri dimineaţa. Însă deşi jucători cu state vechi nu au fost ei şi norocoşii.

„N-am avut noroc de această dată, poate data viitoare. Numerele mele nu sunt în concordanţă cu cele câştigătoare. Joc de când eram copil, când era 3 din 90. Am câştigat o dată 5000 de lei, erau bani la vremea respectivă că era 1500 de lei salariul” spune Fănică Vârzob, un localnic de 83 de ani din Baia de Aramă.

Casiera care a înregistrat biletul norocos la extragerea de seara trecută era foarte emoţionată vineri dimineaţă. Femeia a spus că îi cunoaşte în mare pe cei 36 de oameni care şi-au încercat norocul, însă nu-l ştia pe marele câştigător. Oricum, cei 36 de jucători nu ar fi persoane instărite, ci oameni cu venituri modeste.                       

„Am emoţii, parcă aş fi câştigat eu. Mă bucur foarte mult că s-a câştigat şi aici la noi la Baia de Aramă. S-au jucat 36 de bilete în valoare de 560 de lei. În general îi cunosc pe cei care au jucat, sunt oameni de aici din zonă, sigur câştigul a rămas aici în zonă. Joi de regulă joacă mai puţini, duminica mai vin şi din alte părţi. Lucrez de 16 ani şi am avut câştiguri la categoria a II-a, s-au câştigat şi apartamente şi maşini am dat aici, dar la categoria I niciodată”, a spus Mioara Marinca.

Câştigătorul a plătit doar 9,70 pe bilet, adică două variante simple. Este o persoană modestă, spunea casiera vineri dimineaţă, din moment ce a jucat mai puţin de zece lei.
Spre după-amiază s-a aflat faptul că norocul câştigător este un bărbat din localitatea gorjeană Apa Neagră, aflată la circa 13 kilometri de Baia de Aramă.

Până se hotărăşte pe ce va cheltui banii, localnicii din Baia de Aramă îl sfătuiesc să facă şi acte de caritate. „Ar trebui să ajute şi oamenii mai săraci, să dea bani la o casă de copii, la un azil de bătrâni”, spune Victoria Cordeanu.
Edilul din Baia de Arama spune ca ar asfalta uliţele din toate satele aparţinătoare oraşului cu banii câştigaţi de fericitul câştigator şi că  ar fi încântat ca marele câştigător să investească în Baia de Aramă, dat fiind faptul că agenţia loto de aici i-a purtat noroc: „Dacă aş vorbi din punct de vedere instituţional cred că aş asfalta cu aceşti bani toate satele aparţinătoare oraşului Baia de Aramă. Dacă m-aş gândi la proiect – pentru că avem un proiect pentru o pârtie de schi de 2,5 milioane de euro ar putea fi realizată această pârtie, sunt foarte mulţi bani şi s-ar putea face foarte multe lucruri pentru cetăţenii din Baia de Aramă”.

Ultima dată, premiul de categoria I la Loto 6/49 s-a câştigat în data de 15.09.2013 şi a fost în valoare de 11.371.103,71 lei. Anul acesta, premiul de categoria I la acest joc s-a mai câştigat în data de 14.07.2013 şi a fost în valoare de 48.952.706,17 lei (cel mai mare premiu din istoria acestui joc).

Citiţi şi:

Milionarul în euro de la loto este din Padeş şi a făcut puşcărie pentru că a furat animale

Câştigătorul marelui premiu la Loto 6/49 şi-a ridicat banii

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite