Alegerile locale 2016 Turnu Severin. Rezultatele scrutinului din 5 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegeri locale 2016. Severinenii îşi aleg astăzi, 5 iunie, primarul care va conduce oraşul de la Dunăre pentru următorii patru ani. La alegerile locale 2016, în municipiul Drobeta Turnu Severin au drept de vot aproape 93.000 de persoane.

Locuitorii municipiului Drobeta Turnu Severin aleg duminică omul în mâinile căruia lasă Primăria oraşului pentru următorii patru ani.

Constantin Gherghe (UNPR), edilul care a condus primăria în ultimii opt ani nu a mai intrat în cursă pentru un nou mandat şi a ales să-l susţină pe Marius Screciu, candidatul Partidului Social Democrat Mehedinţi. Un candidat care intră însă în această competiţie cu un mare handicap fiindcă recent Agenţia Naţională pentru Integritate a precizat că Marius Screciu este în conflict de interese administrativ. În anul 2013, pe când era viceprimar la Primăria Drobeta Turnu Severin, pesedistul Marius Screciu a încheiat un contract de închiriere între Primărie – ca locator şi filiala PSD Turnu Severin, condusă de el ca preşedinte.

Alegeri locale 2016

Liberalii merg pe mâna tânărului Daniel Cîrjan, jurist de profesie, care actualmente este viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin. Partidul Mişcarea Populară Mehedinţi a intrat în cursă cu o femeie, Gabriela Dobrotă, unul din puţinii manageri de criză din România.

La alegerile locale 2016, mai candidează pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin: Romulus Vâlcu (ALDE), consilier local 2012-2016, Ilie Pisoi (PNŢCD), viceprimarul municipiului Turnu Severin în perioada 2000 – 2004 şi director al societăţii de apă canal SECOM SA în perioada 2004 – 2013, Dan Zorilă (PSRO), Gigi Croitoru (PRM), observator de joc Liga a 2-a şi a 3-a la Federaţia Română de Fotbal, Ionuţ Constantin Şolga (Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor – PACT) şi Georgeta Drăghia (singurul candidat independent).

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite