Ajutoarele comunitare scot oamenii în stradă la Şimian- Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localnicii s-au plâns prefectului de faptul că nu-şi primesc raţia cuvenită
Localnicii s-au plâns prefectului de faptul că nu-şi primesc raţia cuvenită

Zeci de persoane din comuna mehedinţeană Şimian au protestat, marţi, în faţa primăriei, nemulţumite că li s-au înjumătăţit alimentele venite de  la UE.

Primarul din Şimian a reuşit să-şi nemulţumească localnicii, după ce a înjumătăţit alimentele oferite celor cu venituri reduse.

Marţi dimineaţă, când au văzut că primesc numai o parte din alimente, oamenii i-au cerut edilului socoteală. Cu sticla de benzină în mână, un localnic a ameninţat că îşi va da foc în faţa primăriei.

Primarul recunoaşte că a înjumătăţit porţia pentru a împărţi alimente şi la ceilalţi nevoiaşi din comună. El susţine că va cere însă suplimentarea ajutoarelor şi, astfel, va mulţumi pe toată lumea.

Decizia încalcă drepturile oamenilor, aşa că edilul s-a trezit luat la rost de mai multe comisii de control: Garda Financiară, Corpul de control al prefectului şi Agenţia pentru prestaţii sociale.

Săptămâna trecută, localnicii din Gogoşu au protestat din acelaşi motiv. 

Potrivit autorităţilor judeţene, cantităţile cuvenite fiecărui beneficiar sunt standard şi nu pot fi modificate de nimeni. Ca atare, cei care nu respectă legea pot răspunde penal.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite