Acuzaţii grave la adresa unor poliţişti din Mehedinţi: „M-a obligat să mă dezbrac, am rămas decât în boxeri şi cu ochelarii în ochi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi bărbaţi din Dolj care susţin că au fost bătuţi la poliţie FOTO Corina Macavei
Cei doi bărbaţi din Dolj care susţin că au fost bătuţi la poliţie FOTO Corina Macavei

Doi bărbaţi din Dolj susţin că au avut parte de un tratament pur miliţienesc din partea lucrătorilor Postului de Poliţie Izvorul Bârzii din judeţul Mehedinţi. Cei doi spun că au fost bătuţi cu pumnii şi picioarele atunci când au refuzat să declare ceea ce li se dicta de către poliţişti.

Cei doi doljeni sunt cercetaţi de Poliţia din Izvorul Bîrzii pentru comiterea unor furturi de acumulatori. Astăzi au fost chemaţi la secţia de poliţie pentru a li se comunica nişte informaţii, numai că aici, susţin cei doi, au avut parte de o bătaie soră cu moartea.

„Când am ajuns acolo, în primul rând ne-au separat, a intrat colegul într-o încăpere, după aceea a venit la mine şi mi-au spus ca toate bunurile personale şi telefoanele mobile să le pun într-o cutiuţă,  mi s-a făcut percheziţie corporală şi după aceea m-a dus sus într-o încăpere deasupra încăperii unde era colegul şi de unde se auzeau înjurăturile şi loviturile pe care le primea. Am mers în încăpederea de la etaj şi am aşteptat acolo, după ce a terminat cu colegul, au intrat 3, 4, 5 ofiţeri de poliţie, nici nu mai îmi aduc bine aminte, şeful secţiei de poliţie a venit la mine şi m-a forţat să declar ceva ce nu am făcut. În momentul acela m-a obligat să mă dezbrac, am rămas decât în boxeri şi cu ochelarii în ochi. Dânsul mi-a dat ochelarii jos de pe faţă şi m-a pocnit peste faţă. După aceea, tot dânsul a început cu injurii şi au început să mă lovească cu toţi din toate direcţiile. Mă loveau cu pumnii şi palmele, pumni în cap efectiv nu ştiam în ce diecţie să mă feresc . Le-am cerut să ne sunăm avocaţii şi ni s-a interzis, nu am avut acces la telefoanele mobile, povesteşte unul din bărbaţi.

„Clienţii noştri ne-au informat că în cursul zilei de astăzi au fost invitaţi să ofere câteva informaţii privitoare la o infracţiune şi pentru că nu au vrut să declare în sensul în care poliţiştii şi-ar fi dorit au fost pe rând dezbrăcaţi, umiliţi, loviţi, ameninţaţi şi chiar în momentul în care starea lor de sănătate era evident foarte proastă poliţiştii au refuzat să-i ducă la spital şi au încercat să-i împiedice să ajungă”

declară avocatul acestora.

Celălalt doljean spune că sub ploaia de lovituri s-a ghemuit de durere: „Când am ajuns la secţia de poliţie de la Izvorul Bârzii am aşteptat un pic şi m-a chemat pe mine primul într-un birou acolo. M-a pus să stau lângă un zid şi mi-a spus să recunosc că am furat. Le-am spus că nu am ce să recunosc fiindcă nu am făcut nimic. M-a înjurat şi mi-a spus să scot tot din buzunare, apoi să-mi dau jos pantalonii şi apoi m-a lovit şeful de secţie. Prima dată m-a lovit cu palmele, m-am ferit, i-am întrebat de ce dau în mine dar a continuat să mă lovească. M-am ghemuit ca să mă feresc de lovituri, şeful de secţie a plecat dar au rămas alţi poliţişti care îmi spuneam  să recunosc că oricum mă bagă pe arest. Apoi a venit din nou acelaşi domn poliţist, care m-a lovit în coaste, în cap, în spate cu pumnii, cu picioarele, m-a ghemuit şi nu mai vedeam”.

În urma loviturilor administrate, unul din bărbaţi a ajuns astăzi la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu mai multe traumatisme. „Din fişa de observaţie a pacientului rezultă că un pacient în vârstă de 35 de ani a suferit un poliztraumatism, un hematom occipital şi o suspiciune de fracturi costale. A fost dus la Spitalul de Urgenţă UPU pentru investigaţii suplimentare şi pentru radiografiile necesare”, a spus medicul de la Ambulanţa Mehedinţi. 

De cealaltă parte, IPJ Mehedinţi neagă acuzaţiile care se aduc poliţiştilor de la Secţia de Poliţie Izvorul Bârzii.

„E vorba de doi tineri cu vârste de 28 de ani, respectiv 35 de ani, din judeţul Dolj, care în această dimineaţă au fost audiaţi la Secţia de Poliţie Izvorul Bârzii, unde li s-a adus la cunoştiinţă învinuirea în dosarul în care sunt cercetaţi pentru sustragerea a 12 acumulatori, ei fiind angajaţi ai unei firme care asigură mentenanţa la un operator de telefonie mobilă şi pe raza judeţului Mehedinţi. Prejudiciul este undeva la 2500 de euro. Au fost audiaţi, iar după aceea au părăsit secţia de poliţie, ulterior urmau să fie audiaţi de către colegii de la Secţia de Poliţie Cujmir într-un dosar pentru fapte de acelaşi gen, au fost opriţi în trafic de către colegii noştri. Important de precizat este faptul că li s-a adus la cunoştinţă faptul că au picat testul cu poligraful, în urmă cu aproximativ o lună de zile au fost testaţi, iar ieri am primit răspunsul  şi astăzi în apărarea lor dumnealor nu au avut nicio probă decât cele două declaraţii în care precizezaă că au fost agresaţi de către colegii mei. Conducerea Inspectoratului a dispus constituirea unei echipe complexe, care s-a deplasat la faţa locului pentru a efectua verificări şi urmează, dacă dumnealor solicită să fie examinaţi de către un medic legist, iar în funcţie de raportul medico-legal se va dispune şi soluţia corespunzătoare”, a declarat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Cei doi doljeni sunt hotărâţi să depună plângere penală împotriva poliţiştilor de la Izvorul Bârzii pentru pentru lovire şi alte violenţe, pentru lipsire de libertate în mod ilegal, pentru tortură şi pentru cercetare abuzivă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite