4 reţete de cocktailuri răcoritoare numai bune de savurat vara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu trebuie să mergem neapărat într-un club sau un bar ca să ne putem răsfăţa cu un cocktail. Şi acasă putem prepara un cocktail răcoritor.

Cocktailul este băutura care se prepară cu shakerul sau cu mixerul în 50-60 de secunde. Poate fi o băutură răcoritoare care se serveşte pentru combaterea setei, dar mai poate fi băutură tip aperitiv care se serveşte cu sandvişuri, băutură dulce tip desert care se serveşte cu prăjituri şi fructe sau de tip digesto care se consumă după ce se ia masa. În general, numai cele răcoritoare sunt nealcoolice, restul sunt slab sau foarte alcoolice.

Iată aici câteva reţete de cocktail:

1. 200 g caise tăiate în bucăţi cu 200 ml suc de mere, suc de 1-2 lămâi, 100 g zahăr pudră se introduc şi se amestecă într-un mixer. După o fină omogenizare se serveşte cu cuburi de gheaţă.

2. 200 ml suc de vişine sau coacăze se amestecă într-un mixer cu 200 ml coca-cola sau pepsi cola şi 200 g frişcă. Se serveşte cu cuburi de gheaţă.

3. 200 ml suc de struguri negri, suc de la o jumătate de lămâie, o jumătate de portocală şi 30 g zahăr pudră se amestecă şi se serveşte băutura cu cuburi de gheaţă

4. Se amestecă 0,5 l suc de cireşe sau vişine cu 0,35 l vin roşu sau alb, 50 ml rachiu de cireşe şi zahăr, după gust. Se serveşte rece în amestec cu apă minerală.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite