UPDATE Negociatorul poliţiei tulcene a dat jos un sinucigaş de pe balcon!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, la ora 3.00, o femeie din Tulcea a anunţat prin 112 că fiul ei a agresat-o şi este violent. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie care a constatat ca fiul plecase de acasă. Bărbatul a revenit, însă, şi ameninţa că se sinucide.

Poliţiştii ajunşi la adresa victimei l-au identificat pe H. Daniel (28 ani) înarmat cu un cuţit care refuza pătrunderea poliţiştilor în locuinţă, ameninţând că se sinucide, ori aruncându-se de la balcon, ori folosind un cuţit.
Poliţiştii au reuşit să o scoată pe mamă din apartament, după care a fost solicitată intervenţia unui negociator din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea. Comisarul Ţugui Lucian a ajuns la faţa locului la orele 4.10.
„Iniţial, negociatorul a discutat cu H. Daniel timp de 30 minute, timp în care poliţistul se afla în faţa blocului, iar tânărul la geamul locuinţei, ameninţând permanent că va sări pe geam“, spune Daniela Condrea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea.
În jurul orei 5.00 Daniel îi permite comisarului Ţugui Lucian accesul în locuinţă. Este într-o stare de agitaţie foarte puternică şi ameninţă cu un cuţit.
La orele 6.00 tânărul acceptă ca în locuinţă să pătrundă un echipaj al Ambulanţei, dar refuză tratamentul medical. Se continuă negocierile, timp în care cel în cauză ameninţă permanent că-şi străpunge gâtul cu un cuţit.
La orele 6.45, negociatorul reuşeşe să introducă în apartament doi agenţi de poliţie, Gheorghe Mihaela şi Moldovan Cătălin.
La 7.10 H. Daniel predă cuţitul comisarului Ţugui Lucian şi acceptă tratamentul medical, fiind transportat la Spitalul Judeţean Tulcea.
Timp de patru ore, la acest eveniment au fost prezente două echipaje ale Ambulanţei, un echipaj de salvare al Inspectoratulu pentru Situaţii de Urgenţă şi cinci poliţişti care au fost implicaţi în rezolvarea cazului.
 „Vroiam să-i smulg cuţitul din mână“
„Au fost un moment atât de dificil încât nici nu mai ştiam ce să ne spunem unul altuia. După ce a refuzat Ambulanţa, am reuşit să introduc o asistentă în casă, moment în care mă gândeam că pot să îi smulg cuţitul din mâină. Dar pusese o masă între noi şi de fiecare dată când încercam să mă apropii devenea din ce în ce mai agitat şi începea să apese şi mai tare cu cuţitul pe gât. În cele din urmă am început să ne înţelegem. În final a zis «Domnul comisar, luaţi cuţitul»», povesteşte cms. Lucian Ţugui.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite