Turiştii şi localnicii din deltă, informaţi despre referendumul de duminică FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campanie la Sulina
Campanie la Sulina

Azi dimineaţă, lucrătorii Poliţiei Oraşului Sulina au distribuit în localitate flyere cu mesajul campaniei Ministerului Administraţiei şi Internelor „Votează legal!“. Cetăţenii oraşului Sulina şi turiştii au fost interesaţi de informaţiile prezentate de poliţişti (respectiv sancţiunile în cazul votului multiplu, votului ilegal şi mitei electorale).

Poliţiştii au informat populaţia cu privire la faptul că se poate suna la Apelul de Urgenţă 112 pentru sesizarea oricărei încălcări a legislaţiei privind campania electorală, inclusiv în ziua referendumului.
Întrucât Sulina este zonă turistică, populaţia a fost informată referitor la prevederile articolului 21 din Legea 3 pe 2000, confrm căruia „Cetăţeanul care, în ziua referendumului naţional, se află într-o altă localitate decât cea în care este înscris în lista electorală poate să îşi exercite dreptul de vot în localitatea respectivă, la orice secţie de votare, urmând a fi înscris într-o listă suplimentară de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare“.
Reamintim că în perioada 15 – 29 iulie 2012, Ministerul Administraţiei şi Internelor desfăşoară o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la prevederile legislative referitoare la votul ilegal, având ca slogan „Votează legal!”.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite