Tulcea: Cristina Costan este îndrăgostită de tapiserie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina şi Arborele vieţii
Cristina şi Arborele vieţii

Cristina Costan lucrează tapiserie din grădiniţă şi a avut o creaţie după o idee proprie, „Arborele vieţii“, la care a lucrat nu mai puţin de un an de zile. Satisfacţiile au fost pe măsură fiind premiată la concursuri naţionale.

Cristina şi-a întrerupt activitatea în clasa I la Cercul de tapiserie de la Palatul Copiilor dar a rămas pasionată de această activitate şi în această perioadă.„Mi-a plăcut foarte mult să fac tapiserie, aşa că le-am spus părinţilor. Mama mi-a cumpărat atunci o trusă specială cu ajutorul căreia am început să lucrez de capul meu diverse modele, în special flori. Din clasa a II-a am revenit însă la Palatul Copiilor, unde doamna Viorica Chiriş m-a învăţat noi tehnici“, îşi aminteşte Cristina.
Numai primul loc
Primul concurs la care a participat a însemnat şi primul premiu: a obţinut locul II la concursul Apa, prietena mea, cu o lucrare reprezentând peştişori ţesuţi. A fost un accident acest loc II pentru că la toate concursurile următoare la care şi-a prezentat lucrările a obţinut numai primul loc.

Astfel, în perioada 2008-2010, a câştigat primul loc la Expoziţia concurs de artă modernă şi tradiţională Idee şi Obiect, Apa, prietena mea, în 2010, Expoziţia concurs Dragobete -  Cap de primăvară, Expoziţia concurs de artă Mărţişoare colorate. Pe plan naţional a participat la Concursul naţional de artă textilă „Tradiţii şi modernitate“, organizat de Palatul Copiilor din Buzău, secţiunea Tapiserie ţesută, Concursul interjudeţean de modelaj organizat de Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea, Meşteşuguri, tradiţii şi tehnici de lucru, secţiunea Tehnică mixtă, cu lucrarea „Vioreaua de pădure“.

Citiţi amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite