Tulcea: Carnavalul romilor motiv de petrecere multietnică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poftiţi la petrecere!
Poftiţi la petrecere!

Asociaţia Centrul de Informare, Consultanţă şi Promovare a Rromilor Tulcea, beneficiar al Proiectului „Şi tinerii romi vor să înveţe!”, integrarea în societate a tinerilor aparţinând minorităţilor şi grupurilor dezavantajate, va organiza „Carnavalul romilor”.

Manifestarea se va desfăşura sâmbătă, începând cu orele 13.00, la sediul Fundaţiei Judeţene pentru Tineret din municipiul Tulcea, str. Isaccei nr. 24.  
Afirmarea identităţii culturale

Manifestările acestei acţiuni vor evidenţia aspecte privind susţinerea copiilor romi în afirmarea identităţii culturale, punerea în valoare a tradiţiilor etniei, creşterea participării şi a vizibilităţii copiilor romi în sfera publică şi în mod deosebit, vor contribui la creşterea gradului de conştientizare a populaţiei de etnie romă privind importanţa şi necesitatea promovării educaţiei.  
Proiectul este implementat în comunităţile de romi din Tulcea şi Babadag de către Asociaţia Centrul de Informare, Consultan¬ţă şi Promovare a Rromilor Tulcea în parteneriat cu Consiliul Local al Oraşului Babadag, Instituţia Prefectului-Judeţul Tulcea, Consiliul Judeţean Tulcea şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Tulcea şi se derulează pe o perioadă de 10 luni, începând cu data de 22 ianuarie 2010. Proiectul "Şi tinerii romi vor să înveţe!" este finanţat de Uniunea Europea cu suma de 75.675 Euro.Integrarea în societate a tinerilor aparţinând minorităţilor şi grupurilor dezavantajate reprezintă scopul proiectului.Sunt invitaţi toţi tulcenii, indiferent de etnie!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite