Topul celor mai bune licee din judeţul Tulcea: Grigore Moisil, Spiru Haret şi George Georgescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceul Grigore Moisil, pe primul loc în Tulcea FOTO liceulmoisil.ro
Liceul Grigore Moisil, pe primul loc în Tulcea FOTO liceulmoisil.ro

Conform unei analize realizate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean, Liceul Teoretic Grigore Moisil ar fi pe primul loc în judeţul Tulcea: cele mai mari medii şi cel mai mare procent de promovare a examenului de bacalaureat.

Liceul Teoretic „Grigore Moisil“

În ultimii ani, liceul tulcean care poartă numele marelui matematician născut la Tulcea, Grigore Moisil, a urcat pe primele locuri în învăţământul tulcean: se intră cu cele mai mari medii, are cel mai mare procent de promovare din judeţ şi a dat foarte mulţi elevi cu rezultate impresionante la olimpiadele naţionale şi internaţionale.

În acest an şcolar au intrat la Moisil numai elevii care au avut medii mai mari de 8,17, iar anul trecut procentul de promovare a fost de aproape 97%. Niciun elev de liceu nu a rămas repetent la Moisil anul trecut şi nu a fost înregistrat în evidenţele Poliţiei niciun eveniment cu violenţă. În ultimii cinci ani, au avut aproape 200 de olimpici,  iar în 2012 unul dintre ei a ajuns la Palatul Victoria, unde a reprezentat onorabil judeţul Tulcea.

Anul trecut, Andrada Artamanov, de la Liceul Grigore Moisil, a obţinut premiul al doilea la Olimpiada Internaţională de Limba şi Literatura Română. Tulceanca a fost invitată în Capitală, acolo unde, împreună cu restul elevilor care au obţinut rezultate impresionate la olimpiadele internaţionale, a primit felicitările ministrului Ecaterina Andronescu.

Statistică:

- ultima medie de intrare la liceu (in urma repartizarii computerizate): 8,17
- rata de promovare la bacalaureat in 2012: 96,89%
- numarul de elevi repetenti din 2012 (nivel liceal): 0
- numarul de elevi olimpici (in ultimii cinci ani, adica 2008 - 2012): 195
- rezultatele obtinute de elevi la olimpiade, concursuri in 2012: Pemiul I – 6 elevi, Premiul II – 10 elevi, Premiul III – 3 elevi, Menţiuni – 7 elevi
- numarul de cazuri de violenta inregistrate in 2012: 0

Colegiul Dobrogean „Spiru Haret“

Spiru Haret este un liceu cu tradiţie la Tulcea. Cea mai veche unitate de învăţământ liceal din Tulcea a luat naştere în anul 1883, pe data de 14 noiembrie, ca şcoală de băieţi, în în 1897 aceasta se transformă în liceu.

De pe băncile Colegiului Dobrogean „Spiru Haret”, au plecat să slujească ştiinţa, cultura românească,  academicienii Constantin Bratescu (geograf), Orest Tafrali (istoric),  Nicolae Cornateanu (biolog), Nicolae Dinulescu (inginer), savanţii Alexandru Arbore, Paul Nicorescu, Sergiu Condrea, Ovidiu Voicu, profesorii universitari - doctori Constantin Caloghera, Enciu Minciu, Alexe Cristea, Dan Potolea,  Edmond Berceanu, Marin Ciurel, filologii Mioara Avram, Victor Ivanovici, Gheorghe Nedioglu.

La Colegiul Dobrogean Spiru Haret s-a intrat, în acest an, cu media 7,16, iar rata de promovare la examenul de bacalaureat de anul trecut era de aproape 93%.  Trei elevi au repetat un an de studii liceale aici, iar numărul elevilor olimpici din ultimii cinci ani ajunge la 39.

Statistică:

- ultima medie de intrare la liceu (in urma repartizarii computerizate): 7,16
- rata de promovare la bacalaureat in 2012: 92,81%
- numarul de elevi repetenti din 2012 (nivel liceal): 3
- numarul de elevi olimpici (in ultimii cinci ani, adica 2008 - 2012): 39
- rezultatele obtinute de elevi la olimpiade, concursuri in 2012: Pemiul I – 2 elevi, Premiul II – 1 elev, Menţiuni – 8 elevi.
- numărul de cazuri de violenţă înregistrate in 2012: 0

Liceul de Artă „George Georgescu“

Este singura unitate de învăţământ artistic din Tulcea, iar activitatea elevilor de aici este cunoscută la nivelul comunităţii prin numeroasele manifestări artistice la care participă aceştia (concerte, recitaluri, spectacole, expoziţii).

S-au remarcat în ultimii ani nu numai prin numeroasele premii obţinute la concursile de profil, dar şi prin rezultatele excepţionale obţinute la examenele naţionale, reuşind să se clasele printre primele licee în cedea ce priveşte procentul de promovare la examenul de bacalaureat: peste 86% din elevi au promovat în 2012. Zece elevi au fost în situaţia de a repeta anul, de cele mai multe ori fiind vorba despre elevi cu absenţe. Zeci de copii care studiază la Liceul de  Artă au reuşit să obţină premii la olimpiadele şi concursile naţionale din ultimii cinci ani, iar în cursul anului şcolar trecut nu s-a înregistrat niciun incident cu violenţă, spun cei din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Statistică:

- ultima medie de intrare la liceu (în urma repartizarii computerizate): învăţământ vocaţional, nu participă la admiterea computerizată -6.06
- rata de promovare la bacalaureat in 2012: 86,11%
- numarul de elevi repetenti din 2012 (nivel liceal): 10
- numarul de elevi olimpici (în ultimii cinci ani, adică 2008 - 2012): 48
- rezultatele obţinute de elevi la olimpiade, concursuri in 2012: Pemiul I – 26 elevi, Premiul II – 22 elevi, Premiul III – 17 elevi, Menţiuni – 13 elevi
- numărul de cazuri de violenţă înregistrate în 2012: 0

Mai citiţi şi:

FOTO Ziua liceului Spiru Haret: de la şcoala de băieţi din 1883, la colegiul de astăzi

Care sunt cele mai căutate licee din Tulcea

 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite