S-a schimbat conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea. Petruş Bălănică, dat afară: „Voi ataca în instanţă decizia de încetare a mandatului!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schimbări în conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea FOTO Adevărul
Schimbări în conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea FOTO Adevărul

Decizia a fost luată în urma unui control efectuat la nivelul conducerii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea în luna iunie 2013. În urma acestor verificări în termen, în august au fost emise atât raportul de constatare, cât şi adrese către Direcţia de Sănătate Publică. Recomandarea Ministerului, spune directorul Direcţiei de Sănătate Publică, este schimbarea managerului de la Ambulanţă.

Miercuri dimineaţă managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea, Petruş Bălănică, a primit informarea că este eliberat din funcţie. Actul în cauză îşi produce efecte chiar de miercuri. Tot astăzi a ajuns la muncă şi noul şef al Serviciului de Ambulanţă, dr. Florea Dumitrache (ginecolog), cel care va asigura, interimar, conducerea instituţiei.

A fost un control

 După cum a explicat dr. Laura Militaru, director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Tulcea, decizia a venit ca urmare a unei recomandări primite din partea Ministerului.

„Noi am primit raportul de control, în care erau consemnate, punctual, toate abaterile constatate în urma verificărilor din vara acestui an. Tot acolo erau cuprinse şi măsurile care ar trebui luate“, explică dr. Militaru.

Bălănică: „Nu am văzut raportul, nu am avut posibilitatea de a îmi exprima obiecţiunile“

Fostul manager al SJA Tulcea, Petruş Bălănică (care a ocupat postul din octombrie 2011), ne-a declarat că a existat un control, dar nu a ştiut niciodată care sunt abaterile de care este acuzat. Nu a văzut niciodată raportul de control, astfel că nu a putut să îşi expună punctul de vedere.

„Mi s-a spus că este vorba despre abateri de la legislaţia în vigoare, dar nu pot să vă spun despre ce abateri este vorba. Tot ce ştiu este că am primit un act de la Direcţia de Sănătate Publică prin care eram informat că s-a dispus încetarea contractului de management“, a explicat Bălănică.

Acesta a mai precizat că are termen 30 de zile de a contesta decizia de încetare a contractului de management la Tribunalul Tulcea şi va uza de această cale de atac.

„Eu când am venit la conducerea Serviciului de Ambulanţă Tulcea salariile erau tăiate, nu aveau tichete, aveam datorii. Acum salariile au revenit la un maxim, au tichete, nu mai avem datorii. Acesta este managementul prost de care sunt acuzat“, a explicat Bălănică.

În plus, acesta a explicat că în octombrie 2011, atunci când a semnat contractul de management pentru conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea, s-a suspendat din funcţia de director economic al DSP Tulcea, dar momentan nu a primit nicio hârtie prin care să fie informat că va reveni pe acel post. „Nu este obligatoriu ca domnul Bălănică să revină pe funcţia de conducere“, a explicat dr. Laura Militaru, director al DSP Tulcea.

Dr. Florea Dumitrache, noul şef: „Insist să am o discuţie cu tot personalul, respectiv cu sindicatul“

Noul interimar la conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea şi-a început chiar de miercuri dimineaţă activitatea. A trecut în revistă maşinile şi şalupele din dotarea instituţiei şi urmează să ajungă şi la staţiile din Babadag şi Măcin.

„Cred că este esenţial să am o şedinţă lărgită cu toţi angajaţii şi, în special, cu sindicatul, pentru a afla care sunt problemele oamenilor care lucrează aici. A fost, într-adevăr, o problemă legată de colaborarea cu sindicatul, iar eu vreau să îi asigur că au parte de tot sprijinul meu“, a precizat dr. Dumitrache, noul manager al SJA.

Acesta intenţionează să participe la concursul ce urmează să fie organizat pentru postul de şef al Serviciului. În contextul reorganizării Serviciului de Ambulanţă, postul de şef al SJA Tulcea ar putea deveni „director medical“.

Mai citiţi şi:

Managerul spitalului judeţean Tulcea: „În iarna trecută cădeau bucăţi din faţada clădirii, ne era teamă că o să lovească ambulanţele!“

PROIECT Ambulanţele judeţene, reorganizate în şapte servicii regionale
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite