Managerul spitalului judeţean Tulcea: „În iarna trecută cădeau bucăţi din faţada clădirii, ne era teamă că o să lovească ambulanţele!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investiţii de 4 milioane de euro în spitalul judeţean FOTO Adevărul
Investiţii de 4 milioane de euro în spitalul judeţean FOTO Adevărul

Managerul spitalului judeţean din Tulcea, dr. Iosif Roşca, a discutat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, despre importanţa proiectului referitor la reabilitarea spitalului judeţean. Este vorba despre o investiţie de peste 4 milioane de euro, finanţată din fonduri europene, care va începe în acest an.

„Anul trecut, în iarnă, cădeau bucăţi din faţada clădirii. Ne era teamă că o lovească maşinile de ambulanţă care ajungeau în curte. Este extrem de binevenit acest proiect referitor la reabilitarea întregii clădiri a spitalului judeţean“, spune dr. Iosif Roşca.

Acesta a mai discutat, astăzi, despre alte beneficii pe care le va aduce acest proiect, prin investiţile în Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului. Aici se prezintă, în fiecare zi, aproximativ 150 de pacienţi, care caută servicii medicale de calitate. La momentul de faţă, explică managerul spitalului, în UPU nu lucrează niciun medic specialist pe urgenţe, ci numai medici de familie. Chiar şi aşa, numărul de medici este de două ori mai mic decât necesarul, conform normativelor.

„Oamenii vin să vadă un medic specialist, dar nu avem. Îi avem numai pe cei de pe secţii, şi aceia foarte puţini, cam jumătate din necesar la fiecare secţie. Consider că dacă vor fi îmbunătăţite condiţiile de lucru şi vom oferi medicilor locuinţe de serviciu, aceştia vor fi tentaţi să lucreze în Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea“, a mai explicat dr. Roşca.

Acesta a mai adăugat că în ultima perioadă au avut şapte rezidenţi la Tulcea, iar la finalizarea studiilor toţi au ales să îşi depună demisia şi să plece să lucreze în alte spitale din ţară.

Teodorescu: „Trebuie să găsim şi alte soluţii pentru asigurarea locuinţelor de serviciu“

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a precizat că în zilele următoare va fi adjudecată lucrarea de modernizare a clădirii de pe strada I.L. Caragiale, acolo unde vor exista şase locuinţe pentru medicii specialişti care lucrează în spitalul judeţean.

Din anul următor, însă, vor fi căutate şi alte soluţii. Una dintre ele este aceea de a se înscrie într-un program ANL care să construiască unităţi locative la Tulcea, dintre care o parte să revină medicilor din spital.

Investiţii în secţia de psihiatrie şi TBC

În aceeaşi ordine de idei, preşedintele Teodorescu a precizat că în perioada imediat următoare va fi aprobată finanţarea pentru consolidarea secţiei de Psihiatrie din spitalul judeţean.

De asemenea, managerul spitalului a insistat asupra faptului că se impune o lucrare şi la secţia TBC, care se află în cel mai vechi corp de clădire.

Licitaţiile pentru lucrările din cadrul proiectului de 4 milioane de euro vor începe săptămâna viitoare, a spus directorul Nicu Mihai, din cadrul Consiliului Judeţean Tulcea, urmând ca lucrările să fie gata până la finalul anului viitor.

Mai citiţi şi:

Locuinţe pentru specialiştii din Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea

Se reabilitează secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean Tulcea

 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite