„România Educată” la Inspectoratul Școlar Tulcea: „Doamnele a făcut”

0
Publicat:

Un comunicat al IȘJ Tulcea despre evenimentele organizate cu ocazia Zilei Independenței de Stat a României a fost redactat cu greșeli gramaticale.

Inspectoratul Școlar Tulcea FOTO: Facebook
Inspectoratul Școlar Tulcea FOTO: Facebook

Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a avut miercuri, 10 mai, o postare de toată jena pe pagina de Facebook.

Din dorința de a comunica despre evenimentele organizate cu ocazia Zilei Independenței de Stat a României, cei care au redactat textul au strecurat mai multe greșeli gramaticale.

”Pe lângă lipsa articolului hotărât („Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a participat la ceremonial militar și religios”, firesc ar fi fost la ceremonialul), a pronumelor personale în formă nearticulată („Mulțumim cadrelor didactice și elevilor”, firesc ar fi fost „Le mulțumim”), care dau fluență exprimării, comunicatul ISJ Tulcea conține și un dezacord între subiectul multiplu și predicat. Probleme cu subiectul multiplu Al doilea paragraf, de fapt, o singură propoziție, arată astfel: „Din delegația Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, condusă de domnul Constantin COCA, Inspector Școlar General Ajdunct, a făcut parte doamna Florentina BURIC, doamna Daniela MUNTEANU și doamna Iuliana BURUIANĂ”, scrie libertatea.ro.

Potrivit reporterilor, comunicatorii IȘJ Tulcea nu sunt la prima abatere. Pe 12 aprilie într-un text au strecurat o virgulă între subiect și predicat, iar în alt text, din 29 martie, au comis aceeași greșeală.

IȘJ Tulcea este condus de învățătoarea Viorica Pavel, consilier local din partea PNL în municipiul Tulcea.  

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite