Probleme: Mii de turişti străni nu mai pot ajunge în Delta Dunării din cauza nivelului scăzut al Dunării!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deja 23 de nave de croazieră ce trebuiau să ajungă în portul Tulcea au fost blocate în amonte. Turiştii străini blocaţi în amonte sunt aduşi cu autocarul la locul de îmbarcare spre Deltă, după ce străbat 650 de kilometri pe şosea

Operatorii de turism din zona Deltei Dunării fac eforturi deosebite pentru a-şi respecta contractele cu turiştii de pe navele de croazieră. Datorită nivelului scăzut al Dunării navele nu mai pot ajunge în portul Tulcea, acolo de unde turiştii se îmbarcau pe vapoare mai mici la bordul cărora vizitau Delta Dunării. Pentru a respecta contractul momentan turiştilor blocaţi în porturile din amonte li se oferă alternativa transportului cu autocarul pânăla Tulcea.
„Totul este blocat, deja 23 de nave nu au mai ajuns la Tulcea. Am demarat alternativa cu transportul rutier însă este greu, turiştii sunt oameni în vârstă şi distanţa este de 650 de kilometri, plus retur“ spune Victor Iancu, preşedintele principalului operator de turism din Delta Dunării.
Iancu precizează că în perioada următoare alte 43 de nave de croazieră ar trebui să ajungă la Tulcea, septembrie fiind lună de vârf.
„Rămâne de văzut dacă turiştii vor accepta varianta cu autocarul, sau cu cazare o noapte la Tulcea“ mai spune Iancu.
În ceea ce priveşte navigaţia în zona Deltei aceasta se desfăşoară normal, după ce principalul traseu turistic, pe canalul Şontea, a fost decolmatat la începutul acestui an.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite