Poftiţi în Delta Dunării: Pe salba de lacuri până la Sulina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Canale întotocheate mărginite de stufăriş, cu acoperişul din salcii pletoase, păsări din mai toate speciile ce se odihnesc printre nuferi, păduri cu liane exotice, nisipuri albe, toate acestea pot fi întălnite pe traseele turistice din zona Deltei. Află mai mult aici în fiecare zi despre fiecare dintre cele 26 de trasee oficiale din Rezervaţia Biiosferei Delta Dunării.Astăzi ai traseul numărul 3.

Delta Dunării este cu siguranţă una dintre minunile României, o frumuseţe recunoscută pe plan internaţional şi unica deltă din lumea declarată rezervaţie a biosferei. Tocmai pentru a proteja această frumuseţe unică Administraţia Rezervaţiei a pus la punct un număr de 19 trasee turistice acvatice şi 7 trasee terestre, trasee ce trebuiesc urmate cu stricteţe.

„Este o dovadă de civilizaţie şi de respect faţă de natură, e ca şi cum mergeţi printr-un parc şi trebuie să respectaţi aleile, fără să călcaţi pe iarbă, aşa sunt aceste trasee turistice“ spune guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu. În perioada următoare,zilnic, în colaborare cu această instituţie vă vom prezenta zilnic aceste trasee, împreună cu imagini de neuitat din Delta Dunării. Odată ajunşi la Tulcea sau anterior, pe calea internetului, oportunităţile de vizitare sunt puse la dispoziţie de agenţii de turism.

Traseul numărul 3,pe salba de lacuri până la Sulina

Ruta: Tulcea • Maliuc • Canal Crişan • Caraorman • Lac Puiu • Lac Roşu • Lac Roşuleţ • Canal Împuţita • Canal Busurca • Sulina • Braţ Sulina

Descriere: Localitatea Maliuc este cea mai tânără localitate din Delta Dunării, fondată în 1950, dezvoltarea ei fiind legată de înfiinţarea unui centru de cercetări stuficole. Traseul continuă spre Canalul Crişan-Caraorman, lăsând în urmă localitatea Gorgova şi lacurile Obretinul Mare şi Obretinul Mic. Pentru cei interesaţi de observarea păsărilor, pe latura sudică a lacului Obretinul Mic se află o colonie mixtă de păsări cum ar fi cormoranul mic, stârcul cenuşiu, egreta mare, egreta mică, stârcul de noapte, ţigănuş, etc.

Click pe imagine pentru fotogalerie!

image

Canalul Crişan-Caraorman se desprinde de braţ înainte de localitatea Crişan, şi a fost construit pentru transportul nisipului din cariera proiectată a se executa în satul Caraorman, dar care nu a fost niciodată terminată.

De aici, prin canalul Caraorman, se ajunge în complexul format din Lacurile Puiu, Puiulet, Roşu şi Roşuleţ.

Vezi toate traseele turistice din paradisul păsărilor

Pe canalele Împuţita şi Busurca, traseul se continuă spre braţul Sulina până la oraşul Sulina. Oraşul are populaţie de aproximativ 5000 de locuitori şi este cel mai estic oraş din România şi oraşul cu cea mai joasă altitudine din ţară -3,4 metri peste nivelul mării.

Atracţii turistice: Muzeul Farul Vechi Sulina, casa în care a locuit scriitorul Jean Bart din Sulina, cimitirul internaţional ,cimitirul maritim, unde se află mormintele multor marinari, plaja, Centrul de Informare al ARBDD.

Pe Litcov, cel mai lung canal din paradisul păsărilor

Atenţie!   Conform Ordinului nr. 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrările şi serviciile prestate de către ARBDD la solicitarea persoanelor fizice şi juridice, permisul de acces în rezervaţie pentru turişti este de: 5 lei de persoană pe zi; 15 lei de persoană pe săptămână sau 30 lei de persoană pe an.

Accesul cu nave şi ambarcaţiuni în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării  se face respectând Ordinul 111/2007 Reguli privind accesul şi circulaţia pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul RBDD, emis de Ministerul Mediului şi Pădurilor, în baza permisului de acces pentru nave şi ambarcaţiuni.
Obţinerea permisului este condiţionat de plata unui tarif: 100,00 lei de ambarcaţiune pe an, respectiv 20,00 lei de ambarcaţiune pe sejur.

TRANSPORT SPRE RBDD
Acces spre Tulcea
 Cu avionul
Aeroport Mihail Kogălniceanu- la 12 km de oraşul Tulcea, tel: 0240/512910, fax: 0240/511040, email: aeroport@x3m.ro www.tarom.ro
Cu trenul
Bucureşti- Medgidia - Tulcea
Constanţa –Tulcea

Mersul trenurilor: www.cfr.ro
GARA C.F.R. Tulcea: tel: 0240/513706
 Cu autocarul sau autoturismul
Bucureşti- Urziceni (57 km)- Slobozia (121 km)- Tulcea (270 km)
Autocarele pleacă din Calea Plevnei nr. 236
Constanţa – Tulcea (179 km)
Galaţi - Tulcea (90 km)
Autobuzele pleacă de la trecerea bac din loc. I.C. Brătianu.
AUTOGARA Tulcea: tel: 0240/ 513304
Din Tulcea cu maşina
•    28 km până la Mahmudia
•    35 km până la Murighiol
•    42 km până la Dunavăţul de Jos
Parcări în oraşul Tulcea
Hotel Delta, Hotel Egreta, Hotel Select, Casa Sindicatelor, Autogara
ACCES ÎN RBDD
S.C. Navrom Delta. SA TULCEA - tel: 0240/ 511553, http://www.navrom.x3m.ro

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite