Pe plaja din Sfântu Gheorghe au apărut pancarte cu „Accesul interzis“. Ce explicaţie are Administraţia Deltei Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Panouri montate de ARBDD pe plajă
Panouri montate de ARBDD pe plajă

Pe plaja din Sfântu Gheorghe au apărut pancarte prin care se anunţă că accesul este interzis. Reprezentanţii Biosferei Delta Dunării spun că oamenii vor putea să se bucure în continuare de accesul de zona sălbatică, însă se urmăreşte limitarea suprafeţei care este invadată de turişti.

Mălin Muşatescu, guvernatorul ARBDD, a declarat pentru Adevărul că este vorba de o comunicare greşită şi că panourile vor fi înlocuite. „Nu se interzice accesul pe plajă, ci doar se arată unele limite stânga şi dreapta de plajă“.

Guvernatorul spune că s-a făcut un studiu care a arătat faptul că pe acea zonă a fost distrusă vegetaţia de cordon litoral şi, prin aceste recomandări, se încearcă păstrarea ecosistemului care a mai rămas nealterat. „Vor fi limite de plajă. Practic, turiştii şi localnicii pot veni în continuare să facă plajă acolo unde s-au obişnuit.

Reperele sunt următoarele: la dreapta până aproape de braţul Sfântu Gheorghe, unde oricum scăldatul este cu risc, şi stânga este până la eoliana veche. Este zona unde în mod normal se face plajă. Limitele sunt pentru cei care vor să meargă la trei kilometri distanţă de zona unde se face, în mod obişnuit, plajă“, spune guvernatorul. Prin aceste măsuri se încearcă limitarea zonei de plajă. Astfel de panouri de informare vor apărea şi pe celelalte plaje neamenajate.

Plaja Sfântu Gheorghe este o fină de nisip ce se întinde de-a lungul ţărmului până la Sulina. Este foarte întinsă, având o lăţime de 70 de metri. Unele sectoare sunt strict protejate şi este interzis accesul în ele.

Vă mai recomandăm:

Jurnal de vacanţă. Gura Portiţei, paradisul dintre mare şi Deltă. Plaja de pe care poţi aduna scoici cu lopata

Jurnal de Vacanţă. Plaja Vadu, ultimul refugiu. Colţul de Rai interzis cândva turiştilor vă aşteaptă cu hectare întregi de plajă virgină

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite