Ministrul Daniel Constantin, la Tulcea: Scopul reducerii TVA la pâine nu este neapărat scăderea preţului la raft

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Discuţiile cu ministrul Agriculturii au început  marţi dimineaţă, la sala de şedinţe Mihail Kogălniceanu a Consiliului Judeţean Tulcea.

Conform reprezentanţilor Ministerului, astăzi, începând cu orele 10:00, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Daniel Constantin, a participat la lucrările Comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaţilor care s-au desfăşurat la sediul Consiliului Judeţean Tulcea

Ministrul a purtat o serie de discuţii cu agricultorii din judeţ pentru a afla care sunt problemele cu care se confruntă pe fiecare sector de activitate.

Problema irigaţiilor

Una dintre problemele specifice existente la nivelul judeţului Tulcea, dar care se regăseşte în toată zona de sud, est şi vest a Româiei este aceea a sistemelor de irigaţii.

„În această problemă ar trebui să intervenim cât putem de repede. Există fonduri pntru infrastructura secundară în agricultură, bani sută la sută nerambursabili. Scopul nostru este acela de a accesa fonduri europene pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigaţii“.

Despre reducerea TVA la pâine

Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a mai spus că reducerea TVA la pâine nu a avut ca scop principal scăderea preţului la raft, ci reducerea evaziunii fiscale, „albirea“ producţiei de pâine, menţinerea locurilor de muncă în societăţi care erau deja aproape de faliment.

Pentru a verifica dacă se respectă indicatorii propuşi, s-a creat o comisie interministerială care va verifica, săptămâna, modul în care vor fi controlaţi toţi agenţii economici.

„Din discuţiile cu marii retalieri, am aflat că preţul pâinii va fi redus, dar nu acesta este principalul nostru obiectiv“, a precizat Daniel Constantin.

Astăzi dimineaţă, parlamentarii din cadrul Comisiei de Agricultură au ajuns la Tulcea, acolo unde au discutat despre problemele fermierilor. Deplasarea la Tulcea a venit ca urmare a iniţiativei deputaţilor tulceni Marian Avram şi Ion Bălan.

Mai citiţi şi:

Ministrul Daniel Constantin: Repopularea cu sturioni este o prioritate

Daniel Constantin: „Prin reducerea TVA la pâine am vizat salvarea unităţilor care îşi plătesc taxele şi impozitele în mod corect, salvarea locurilor de muncă“

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite