Lucrări la reţeaua electrică pentru noul pod peste Dunăre. Relocarea unor reţele va face loc viitorului drum naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa E-Distribuţie Dobrogea
Sursa E-Distribuţie Dobrogea

E-Distribuţie Dobrogea începe relocarea reţelelor electrice pentru a elibera accesul către noul pod peste Dunăre, în zona Smârdan-Măcin, Tulcea.

E-Distribuţie Dobrogea, operator de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, a anunţat marţi, 3 noiembrie, că începe săptămâna aceasta lucrările de relocare a reţelelor de medie tensiune din zona Smârdan - Măcin. Acestea sunt necesare pentru a permite realizarea unui drum naţional proiectat pentru accesul la noul pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila.

Lucrările vor fi finalizate până în primăvara anului viitor. Traseul pentru reţeaua de medie tensiune a fost re-proiectat pentru a facilita construirea noului drum de acces de pe malul dobrogean către noul pod suspendat peste Dunăre, ce va fluidiza traficul dinspre Brăila spre Măcin.

Proiectul constă într-o supratraversare (construirea reţelei peste noul drum naţional) şi două relocări ale liniei de medie tensiune existente, urmând să fie postaţi 19 stâlpi de medie tensiune, 2 stâlpi de înaltă tensiune, cu un traseu în lungime de 3,5 km de reţea de medie tensiune.

E-Distribuţie precizează că are planificate în Dobrogea, în 2021, investiţii de 176 de milioane de lei în modernizarea şi digitalizarea reţelelor electrice, inclusiv prin instalarea de contoare inteligente. Valoarea programelor de modernizare şi de mentenanţă a reţelei electrice din acest an se adaugă investiţiilor de 1,49 de miliarde de lei, realizate în total de E-Distribuţie Dobrogea în perioada 2006 – 2020.

E-Distribuţie mai arată că în total, companiile E-Distribuţie din România investesc anul acesta aproximativ 940 milioane de lei, echivalentul a 191 milioane de euro, în modernizarea, digitalizarea şi extinderea reţelei electrice din Bucureşti şi din cele zece judeţe din ţară în care îşi desfăşoară activitatea. Programele de investiţii din acest an au impact direct asupra capacităţii reţelei de a distribui energie noilor consumatori şi de a îmbunătăţi gestionarea întreruperilor neplanificate, pentru alimentarea în siguranţă a clienţilor. Reţelele electrice operate de cele trei companii E-Distribuţie numără peste 131.000 de kilometri, 286 staţii de transformare şi 23.575 posturi de transformare. În 2020, acestea au distribuit peste 15,3 TWh de energie electrică, prin linii electrice de înaltă, medie şi joasă tensiune. 

Pe aceeaşi temă: 

Podul suspendat peste Dunăre este în grafic. CNAIR: Nu mai există infiltraţii de apă în blocul de ancoraj 

Podul suspendat peste Dunăre, la răsărit. Imagini superbe realizate de un fotograf profesionist FOTO

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite