Intervenţie în miez de noapte pe lacul Razelm. Un caiacist a fost în pericol de înec

0
0
Sursa foto: Eugen Ion
Sursa foto: Eugen Ion

Pentru salvarea caiacistului a intervenit ambarcaţiunea Primăriei Jurilovca. Operaţiunea s-a desfăşurat în noaptea de luni spre marţi (8/9 august) pe lacul Razelm.

Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca, este unul dintre cei care au participat la operaţiunea de salvare. De altfel, ambarcaţiunea primăriei este folosită în multe intervenţii de acest gen

„Puţin înainte de miezul nopţii am primit un apel de urgenţă, fiind anunţaţi că un grup de turişti se află in dificultate. Unii erau pe mal, în zona capului Doloşman, alţii pe apă, cu trei caiace. Reuşiseră să apeleze 112, iar cei de acolo, la rândul lor ne-au apelat”, relatează primarul. 

Localnicii ştiu ce înseamnă lacul Razelm, mai ales noaptea, de aceea au plecat imediat către locul indicat. 

„Povestea a fost aşa: erau cinci persoane, două au rămas pe mal, pe plaja de nisip, trei au pornit cu caiacele pe apă. Vremea s-a schimbat brusc când erau deja în larg, între capul Doloşman şi insula Bisericuţa. Vântul a început să sufle cu putere. Doi au reuşit să vâslească şi să ajungă la mal, dar caiacul celui de-al treilea a fost răsturnat de valuri”, spune Eugen Ion. 

Caiacistul era echipat corespunzător şi a rezistat în tot acest timp în apă. Ambarcaţiunea primăriei a ajuns acolo în aproximativ 14 minute de la apel. Bărbatul a fost preluat apoi de medici pentru evaluare. 

„Sunt liniştit că am avut o operaţiune de salvare fără victime. Totuşi, vreau să atrag atenţia tututor turiştilor:  Razelmul e un lac superb, dar capricios. Vă rog să vă luaţi toate măsurile de precauţie, dacă ieşiţi pe apă: consultaţi prognoza meteo, pe ore; echipaţi-vă corespunzător; anuntaţi pe cineva de pe mal în ce zonă mergeţi şi cât intenţionaţi să staţi”, adaugă primarul Eugen Ion. 

Vă recomandăm şi: 

Incendiu devastator în Tulcea, izbucnit de la tragerile cu muniţie din Poligonul Babadag. Focul a cuprins şi o stână

Visul lui Ivan Patzaichin: „Să renunţăm la fast-food-ul Deltei: borş şi peşte prăjit”

Mai multe - Tulcea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite