Începe săptămâna prevenirii criminalităţii. Vezi aici programul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii vor sta de vorbă cu şoferii
Poliţiştii vor sta de vorbă cu şoferii

De luni şi până vineri va avea loc a şasea ediţie a evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalităţii“. Anul acesta se urmăreşte sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale.

Luni, 26 septembrie: Protecţia patrimoniului;
Marţi, 27 septembrie: Prevenirea delincvenţei juvenile în şcoli. Poliţiştii tulceni în colaborare cu şcolile din Tulcea vor informa elevii cu privire la riscurile implicate în adoptarea unui comportament deviant, precum şi necesitatea respectării unor reguli sociale generale în vederea înlăturării factorilor ce pot atrage victimizarea acestora.
Miercuri, 28 septembrie: Prevenirea victimizării minorilor. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea în colaborare cu Centrul de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog şi Institutul de Cercetări Eco - Muzeale Tulcea vor desfăşura un seminar pe tema „Consumul de plante etnobotanice şi efectele acestuia asupra tinerilor“, activitate ce urmăreşte informarea tinerilor din cadrul claselor liceale cu privire la riscurile la care se expun prin consumul unor astfel de substanţe, precum şi prin aderarea la grupări cu astfel de preocupări.
La nivelul celorlalte oraşe din judeţ, poliţiştii de ordine publică şi de proximitate vor desfăşura activităţi de informare in locurile publice privind fenomenul delincvenţei juvenile, având ca scop imediat reponsabilizarea atât a părinţilor cât şi a copiilor cu privire la necesitatea respectării unor norme sociale şi a diminuării riscului de victimizare.
Joi, 29 septembrie: Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului (prevenirea furturilor de/din autoturisme). Aceată zi este dedicată posesorilor de autoturisme, iar prin activităţile stradale ce vor fi desfăşurate de poliţiştii tulceni se urmăreşte responsabilizarea tulcenilor privind măsurile antivictimale ce trebuie adoptate în vederea evitării victimizării acestora.
Vineri, 30 septembrie: Informare şi educaţie rutieră. Poliţişti din cadrul Poliţiei Rutiere Tulcea vor desfăşura activităţi specifice privind respectarea limitelor de viteză legale, portul centurii de siguranţă sau consumul de alcool. Cei mai mici dintre participanţii la trafic vor putea discuta cu poliţiştii despre riscurile la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere în cadrul orelor de educaţie rutieră ce vor fi defăşurate în unităţile de învăţământ de la nivelul judeţului Tulcea.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite