Ghionu şi Chiriac, fără drept de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandal în şedinţa de Consiliu Local de marţi FOTO Adevărul
Scandal în şedinţa de Consiliu Local de marţi FOTO Adevărul

Consilierii locali Ovidiu Ghionu şi Iordan Chiriac, aleşi în legislativul municipal pe listele PP-DD, au fost excluşi din partidul condus de Dan Diaconescu. Hârtia oficială care informa administraţia locală de acest fapt a ajuns în registratura primăriei vineri.

Drept urmare, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a considerat că prin înregistrarea actului transmis de conducerea PP-DD cei doi consilieri îşi pierd dreptul de vot.

Procedural, însă, lucrurile stau altfel: cei doi consilieri îşi pierd mandatul prin pierderea susţinerii politice de abia la finalul acestei luni, când, în şedinţă ordinară, Consiliul Local va lua act de încetarea mandatelor (urmând ca cei doi să fie înlocuiţi de următorii candidaţi pe listele PP-DD).

Ieri, în cadrul şedinţei de îndată, Ovidiu Ghionu şi-a susţinut cauza, insistând asupra faptului că i se restrânge ilegal dreptul de a vota.

Primarul municipiului, Constantin Hogea, şi-a asumat interpretarea legislaţiei şi a şi precizat că Prefectura este liberă să atace în contencios administartiv această decizie, urmând ca instanţa să stabilească dacă cei doi aveau sau nu dreptul de a vota în şedinţa de îndată. Cei doi au votat, dar primarul de Tulcea le-a spus că votul lor nu va fi validat.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite